Motionslopp 2019 – Upplev glädjen och utmaningen!

motionslopp merr motivarion

Sugen på lopp i höst – här kommer en guide till roliga motionslopp 2019. Hur tar du dig i mål? På fötter, cykel eller kanske rullskidor?

Glädjen och utmaningen i att delta i ett motionslopp är svårslagen. Bli inspirerad och boka in dina favoriter redan nu. Kanske är ett stadslopp med hela familjen din melodi. Eller terräng runt sjöar? Upplev fjäll och vacker natur, eller huvudstadens innerstad. Eller kommer du kanske bli jagad av zombies?! Vi ses på startlinjen!

Motionslopp 2019 – upplev glädjen och utmaningen!

Amazing Night Trail, 11 september 2019

Ett riktigt nattlopp i Nackareservatet! Med hjälp av pannlampans sken tar du dig runt i den fina naturen kring Hellasgården. En unik och utmanade naturupplevelse! Välj mellan 10 km eller 6 km kuperad och kul löparteknisk terräng.

Inte provat på löpning i mörker tidigare? Ingen fara! På plats finns reflexer, marschaller och funktionärer som visar vägen i skogen. Pannlampa krävs för att kunna springa Amazing Night Trail.

Typ av lopp: Trail
Plats: Hellasgården, Stockholm
Distans:  6 km, 10 km
Anmälningsavgift: 6 km 350–400 kr. 10 km 400–450 kr.
Mer info och anmälan: amazing-trail.se/

Uppsala Kulturmaraton, 14 september 2019

Ett maratonlopp som sätter upplevelsen framför personbästa! Uppsala Kulturmaraton går bland annat genom Uppsalas historiska miljöer som vikingagravarna i Gamla Uppsala, nordens största domkyrka, Gustavianum och Uppsala slott.

Loppet är samma dag som Uppsala kulturnatt, då bjuder Uppsala på Sveriges bästa kulturaktiviteter för tusentals besökare som helt fritt kan besöka 2600 aktiviteter: konserter, teater och dans. Att komma till Uppsala denna helg blir en oförglömlig upplevelse: springa ett lopp och avnjuta kultur på hög nivå på en och samma dag. En upplevelse för dig och dina medföljare!

Alla finishers får en fin tröja och en stilren och vacker medalj!

Typ av lopp: Maraton, halvmaraton och maratonstafett
Plats: Uppsala
Distans: 42 195 meter och 21 097,5 meter
Anmälningsavgift: 700 kr/maraton, 400 kr/halvmaraton och 1500/stafett (4 personer).
Mer info och anmälan: kulturmaraton.se/

Klarälvsloppet, 21–22 september 2019

Industrins livsnerv fick nytt liv som motionsarena! Klarälvsbanan var från början en 180 kilometer lång smalspårig järnvägslinje. Den byggdes i slutet av 1800-talet och gick från Skoghall till Filipstad via Karlstad, Munkfors och Hagfors.

Run – Naturskön och lättsprungen halvmara. Banan går på en gammal banvall och därmed helt bilfri och utan några branta stigningar, bara att hitta tempot och slappna av.

Bike – Nio mil asfalterad naturupplevelse. Ett unikt cykellopp på Klarälvsbanan, som skär rakt igenom det värmländska landskapet – nio mil asfalterad naturupplevelse.

Roller Ski – Sveriges längsta rullskidlopp – en utmaning för motionärer såväl som elit. Och en perfekt upptakt för alla som satsar mot vinterns lopp.

Typ av lopp: Run, Bike, Roller Ski
Plats: Hagfors – Karlstad, Värmland
Distans: Run 21K, Bike 90/60/21K, Roller Ski 90/60/21K (nytt med 21K 2019) Obs! 90K är seedningsgrundande för Vasaloppet.
Anmälningsavgift: 395 kr –595 kr
Mer info och anmälan: klaralvsloppet.se

Run For Your Lives, 5 oktober, 26 oktober, 2 november 2019

Detta är skräcklöparloppet som ger dig en verklig anledning att börja träna. Jagad av horder av zombies skall du försöka överleva genom att ta dig i mål med minst ett, av dina tre liv kvar.

Run for your lives är avsett för alla, oavsett ålder och fitness. Meningen är att man skall få en upplevelse man aldrig glömmer. Längs bansträckningen byggs filmatiska scener som sedan kryddas med hundratals zombies.

Göteborg – 5 Oktober 2019
Örebro – 26 Oktober 2019
High Chaparral – 2 November 2019

Typ av lopp: OCR-skräck-lopp
Plats: Göteborg, Örebro, High Chaparral (Kulltorp)
Distans: 5-7 km
Anmälningsavgift: Vuxen 395-495 kr, Barn 250 kr
Mer info och anmälan: runforyourlives.se

Göteborg Marathon, 12 oktober 2019

Göteborg maraton och halvmaraton är ett lopp av löpare för löpare. Den flacka banan ger goda förutsättningar till en bra tid. Halvmaratonlöpare springer ett varv och maratonlöpare två varv.

Start och mål är på Slottsskogsvallen. Banan går bitvis vid havet så räkna med vackra vyer och doft av tång. God stämning, glada funktionärer, bra servicemöjligheter under loppet och gott om påfyllning efter målgång utlovas.

Typ av lopp: Stadslopp
Plats: Göteborg
Distans: Maraton och halvmaraton
Anmälningsavgift: 300 kr / 250 kr
Mer info och anmälan: www.solvikingarna.se

Hässelbyloppet, 13 oktober 2019

Välkommen till höstens skönaste och snabbaste 10 km-lopp! I Hässelbyloppet springer du en flack och inspirerande mil-bana genom Hässelby, Grimsta, Råcksta och Vällingby i nordvästra Stockholm.

Typ av lopp: Landsväg
Plats: Hässelby-Vällingby, Stockholm
Distans: 10 km
Anmälningsavgift: 360 – 445 kr (stafflad)
Mer info och anmälan: www.hasselbyloppet.se

STHLM Bike, 1 september 2019

Missa inte att vara med på Stockholms mest njutfulla motionslopp! Där alla är vinnare. 50 km bilfri cykling i ditt eget tempo genom vår fantastiska huvudstad. Sthlm Bike CK, en annorlunda cykelförening ordnar med funktionärer, tillstånd för avstängningar, fikapauser, toaletter, sjukvård och frukost på Norrbro vid målgång. Med så lokala produkter som möjligt och en stor satsning på ”zero-waste” är detta årets mest hållbara evenemang.

Typ av lopp: Njutlopp
Plats: Stockholms innerstad
Distans: 50 km
Anmälningsavgift: 650 kr –750 kr
Mer info och anmälan: sthlmbike.se

Sigtuna Stadslopp, 7 september 2019

Välgörenhetsloppet i Sigtuna! Sigtuna Stadslopp är ett motionslopp som arrangeras ideellt av Lions klubbar i Sigtuna och Märsta-Arlanda. Anmälningsavgiften går oavkortat till De Glömda Barnen och Kenyaprojektet.

Typ av lopp: Stadslopp
Plats: Start Stora Torget i Sigtuna, Stockholm
Distans:  700 m knattar, 2,2 km ungdomar, 5-10 km seniorer
Anmälningsavgift: 360 – 445 kr (stafflad)
Mer info och anmälan: sigtunastadslopp.se

6 sjöar, 17 augusti 2019

Spring runt en sjö och avsluta med ett dopp. Eller spring runt två sjöar. Eller ända upp till sex sjöar! Spring med vänner och familj, alla distanser startar på samma plats och samma dag.

Banorna varierar från kuperad terräng till lättlöpta vägar. Vi springer genom skog och öppna landskap, och med lite tur ser du ett ånglok på vägen. Apropå transport: vi bjuder på gratis buss från Uppsala.

Typ av lopp: Landsväg, terräng och trail
Plats:  Fjällnora, Uppsala
Distans: 5 km, 10 km, 21 km, 42 km
Anmälningsavgift: 250 kr (5 km, under 15 år: 100 kr), 350 kr (10 km), 500 kr (21 km), 600 kr (42 km)
Mer info och anmälan: www.6sjoar.se

Blodomloppet, 13 augusti – 5 september 2019

Blodomloppet är Sveriges största motionsloppserie vars syfte är att rekrytera nya blodgivare. Som en av landets mest populära friskvårdsaktiviteter är loppet en perfekt kombination mellan hälsa, friskvård och såklart, ett gott syfte. Alla deltagare erhåller en t-shirt och lag om fem personer delar på en picknickkasse efter loppet. Vi erbjuder en härlig kväll i 18 städer runtom i Sverige, från maj till september!

Typ av lopp: Motionslopp med målet att rekrytera nya blodgivare
Plats: Jönköping, Östersund, Sundsvall/Timrå, Örebro, Västerås, Karlstad, Halmstad, Visby
Distans: 5 km och 10 km
Anmälningsavgift: 250 – 300 kr
Mer info och anmälan: blodomloppet.se

Bagheera Fjällmaraton Sälen, 23–24 augusti 2019

Bagheera Fjällmaraton Sälen är trailäventyret för dig som gillar upplevelser, löpning och vacker natur. Du väljer att springa 42 km, 21 km eller 10 km och kan även låta barnen delta i Barnens Fjällmaraton. Fjällnatten är kvällsloppet under fredagen som gjorde succé premiäråret 2018, välj mellan 12 km och 7 km. Söker du extra utmaning går Fjällnatten att kombinera med övriga distanser under lördagen. Varmt välkomna!

Typ av lopp: Traillopp
Plats: Lindvallen, Sälen
Distans: 42 km, 21 km, 10 km, Fjällnatten 12 km och Fjällnatten 7 km
Anmälningsavgift: 595 kr – 995 kr beroende på distans
Mer info och anmälan: www.fjallmaratonsalen.se/anmalan

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.