Morsdag – 10 presenttips i hälsans tecken

Morsdag - 10 presenttips i hälsans tecken

På söndag är det dags att fira alla starka mammor på morsdag. Kvinnor vi ska fira dagligen, men det är ändå fint med en speciell dag att skämma bort alla mammor lite extra. Den bästa gåvan är alltid tid och kärlek, men det kan även vara roligt att få överraska sin mamma på andra sätt. Här ger vi dig 10 presenttips.

Morsdag i hälsans tecken – 10 presenttips

1. Till mamman som hellre ger än får – Unicefs morsdagspaket. Runt om i världen finns det miljontals mammor som kämpar för att ge sina barn en trygg barndom. För att stötta dessa kvinnor vill vi tipsa om morsdagpaketet som innehåller vaccin som ger ett barn fullgott skydd mot mässling och polio, ett myggnät som skyddar mot till exempel malaria, nötkräm som kan rädda ett undernärt barns liv, vätskeersättning mot uttorkning och vattenreningstabletter som renar smutsigt vatten och gör det säkert att dricka. Du hittar den fina gåvan här för 278 kr.

2. Till mamman som gillar att promenera och springa stabilt – löpskorna Salomon SONIC W. En stabil och väldämpad sko, designad för att passa löpare som springer på hårdare underlag, oavsett ambitionsnivå. En flexibel yttersula gör att skon följer med din fots rörelse på ett fantastiskt sätt. Mellansulan är uppbyggd av två olika dämpningsmaterial som tar upp vibrationer på ett helt nytt sätt och minskar risken för trötthet som annars kan förändra vår biomekanik och orsaka skador. Pris ca 1600 kr hos löpspecialisterna: Löplabbet och Runnersstore.

3. Till den stilmedvetna hälsomamman – Fitbit Flex 2 halssmycke. Låt mamma bära sin Flex 2 som mäter fysisk aktivitet, sömn både till vardags och fest genom att placera den avtagbara mätaren i ett stiligt armband eller halssmycke. Cirkapris för halsbandet är 799 kr, sen tillkommer aktivitetsmätare (om hon inte redan har) för 899 kr.

4. Till trötta mamman – ett presentkort på Axelsons Spa. Låt mamma välja en skön behandling, som massage, pedikyr, ansiktsbehandling, kroppsinpackning eller annat. Om du köper ett presentkort på en härlig behandling så får du en voucher gå två för en på fiskpedikyr, (värde 295 kr). Presentkortets giltighet är 1 år från inköpsdatum och du köper det här.

5. Till mamman som gärna cyklar utan att förstöra frisyren – ”osynliga” cykelhjälmen Hövding. Hjälmen består av två delar, en krage och ett skal. Kragen omsluter airbagsystemet och är tillverkat i ett vattentätt och smutsavvisande funktionstyg, kragen sitter bekvämt runt din hals och är mycket enkel att både ta av och på. Hjälmen fungerar genom en avancerad sensorteknik som känner av cyklistens rörelsemönster och reagerar så fort olyckan är framme. Den unika airbagen blåser då upp till en huva som fixerar din nacke och ger dig världens bästa stötupptagningsförmåga. Se ett filmklipp hur den funkar här och köp för 2595 kr hos cykelkraft.se.

6. Till mamman som gillar solen – Maxosol från Bringwell. Ett kosttillskott av vitaminer och mineraler som ger din hud ett naturligt stöd och förbereder huden inför sommaren. Personer som äter för lite frukt och grönt och som utsätter sig för alkohol, stress och solljus får ofta en hud som torkar ut och som är mera sårbar för främmande angrepp. Maxosol motarbetar de faktorer som påverkar huden negativt genom dess balanserade kombination av vitaminer och mineraler. Du hittar Maxsol bl.a. hos Bodystore för 144 kr.

7. Till nostalgiska mamman som ”inte vill ha något” – skicka ett vykort med foto från egna kameran via Postnord. Lätt som en plätt väljer du ett färdigt motiv eller foto från mobilens kamera eller från datorn, skriver text och skickar utan att behöva besöka en butik med vykort och frimärke. Kostar från 19 kr hos Riktiga Vykort och minnesvärda foton är alltid uppskattade.

8. Till uttråkade mamman – boka en danskurs. Yoga i dans och rörelse, Afro, Pardans – du känner din mamma bäst och flera olika alternativ (samt andra kurser) hittar du här.

9. Till hälsomedvetna gottegrisen – The Healthy Box – Nyttigt Godis Boxen från The Healthy Box. En överrasningslåda som innehåller 22 st härliga unna-sig produkter, såsom hälsosamma chokladbars, nötter och annat smått och gott. Värde 829 kr, pris 299 kr här.

10. Till sportiga mamman med stil – Röhnisch Julie Sport Top. En vacker sport-bh med flera tunna axelband som både ger bra stöd och en snygg rygg. Finns i flera färger och modeller i Röhnisch webshop för ca 300 kr.

Följ SportHälsa på Facebook och Instagram @sporthalsa för att inte missa mer inspiration!

Text: Anna Lissjanis

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.