Maxa din njutning av sex – välj rätt glidmedel

Glidmedel är en geléaktig vätska som minskar friktionen vid sex. Det minimerar alltså motstånd och skavande, vilket kan vara till stor hjälp för att öka njutningen. Men vilken typ ska du välja? Vi hjälper dig att hitta rätt i glidmedelsdjungeln.

Torra slemhinnor i underlivet eller på penisen kan leda till att sex gör ont, samtidigt ökar risken för infektioner. Men ett bra glidmedel kan göra stor skillnad, eftersom det minskar friktioner. Då minskar också risken att nöta på slemhinnorna, vilket i sin tur leder till smärta.

Att välja rätt sort glidmedel

Fundera först på vad glidmedlet ska användas till. Ska det vara tillsammans med sexleksak, för samlag med en partner eller båda? För bästa möjliga upplevelse finns det några saker att ha i åtanke.

» För samlag

Ska det användas för ’vanligt’ sex är det en fördel att använda en silikonbaserad variant. Det har en bättre och mer hållbar glidförmåga än det vattenbaserade, vilket också gör den speciellt lämplig för analsex. De silikonbaserade glidmedlen räcker länge, och har en tjockare och mjukare konsistens än de vattenbaserade alternativen.

» För sexleksaker

För användning tillsammans med sexleksaker funkar de vattenbaserade sorterna bättre. Detta beror på att de silikonbaserade alternativen kan påverka sexleksaker av silikon. De vattenbaserade glidmedlen är tunnare i konsistensen och känns lätt mot huden.

» För kondomer

Många kondomsorter har redan glidmedel när man köper dem, men det går jättebra att använda ännu mer för en ännu mer glidande upplevelse. Se dock till att ni använder ett ’kondomsäkert’ glidmedel tillsammans med kondomen, den informationen går att hitta på produktsidan.

» För oralsex

Det finns flera sätt att sätta en liten tvist på oralsexet. Det finns till exempel glidmedel med smak, eller varför inte prova ett värmande glidmedel, eller ett med en kittlande och kylande effekt. Alla specialglidmedel är vattenbaserade och kan alltså med fördel användas både vid oralsex, sex och sexleksaker.

Två bonustips:

  • Använd även vid rakning, så undviker du röda prickar och irriterad hud.
  • Glidmedel är även ett bra hjälpmedel vid införande av tampong eller menskopp.

Hon Sinful.se hittar du en mängd olika glidmedel – även ekologiska – för alla behov och situationer. Så det är bara att välja din favorit och öka njutningen vid sexet.

Inga Kommentarer Ännu

Lämna Ett Svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.