Matologi – hur maten du äter kan skydda dig mot sjukdomar

Den 23 mars lanseras Matologi – en matbibel för alla mat- och hälsointresserade, skriven av dietisten Jill Holmström. Boken ger dig svar på hur några av vår tids vanligaste folksjukdomar kan förebyggas med hjälp av rätt mat. 

Många drar sig för att förändra sina kostvanor då det ständigt kommer nya rön om vad som är nyttigt eller mindre hälsosamt. För att beskriva hur maten vi äter hänger ihop med vårt välbefinnande går författaren och dietisten Jill Holmström igenom vår tids största folksjukdomar – stress, sömnproblem, diabetes, depression, övervikt, magproblem, hjärt-kärlsjukdomar och metabola syndromet. Hon förklarar även hur det kan förebyggas genom att vi äter vanlig, nyttig mat.
Matologi beskriver hur våra vanor, tankar, känslor och fysiska resultat hänger ihop med maten vi äter. Boken riktar sig till alla mat- och hälsointresserade och innehåller Sveriges första råvarulexikon, där Jill Holmström har samlat över 300 vetenskapligt granskade råvaror som tillsammans har en positiv effekt på din hälsa. Här får läsarna också förslag på dagsmenyer och recept samt hur de enklast lägger upp en handlingsplan.

– Det är enklare än du tror att äta sig till bättre hälsa, allt handlar om att lyfta blicken från enskilda dieter och råvaror för att istället se hur vardagsmaten som helhet påverkar din kropp. Glöm alla förbud och löften om magiska livsmedel, säger författaren Jill Holmström  
Författaren:
Jill Holmström är dietist och föreläsare inom näringslära. Hon coachar såväl människor med sömnproblem och övervikt som MMA-fighters och världsmästare inom olika idrotter. Hennes filosofi är att alla, oavsett förutsättningar, ska kunna äta sig mätta och njuta av livet samtidigt som de gör vad de kan för att undvika ohälsa.
Skribent: Sara Petrovic
No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.