Midsommarafton är över, men jordgubbssäsongen har precis börjat. Här hittar du Marias recept på en snabb, gluten- och sockerfri marrängtårta som blir extra snygg och god med jordgubbar på. Dessutom 6 andra recept på sött och smarrigt utan socker
Marias sockerfria marrängtårta
Ingredienser 1 tårtbotten
– 3 äggvitor
– 150 g mandelmjöl
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 160°.
2. Vispa äggvitorna hårt.
3. Blanda försiktigt ner mandelmjölet och rör ut eventuella klumpar.
4. Bred ut smeten i en smörad springform (form med löstagbar kant) eller bred ut i valfri form på en plåt med bakplåtspapper.
5. Grädda i cirka 15 minuter (beroende på ugn) eller tills bottnen fått lagom färg och är fast.
6. Låt bottnen svalna och bred sedan på valfri fyllning eller topping. Jag valde som sagt vaniljkvarg med jordgubbar.
6 andra goda sockerfria sötsaker
– Fransk chokladmousse (gluten-, laktos- och sockerfritt)
– Fröknäcke (gluten-, laktos-, ägg-, och sockerfritt)
– Kesoostkaka (gluten- och sockerfritt)
– Kokostoppar (gluten-, laktos- och sockerfritt)
– Ugnsbakade päron med mintchoklad (gluten-, ägg- och sockerfritt)
Samtliga recept av Maria Lundqvist Bohrnertz vars inspirerande blogg du kan följa här.