Mac and Cheese – veckans vegorecept

Macaroni and cheese

Gillar du Mac and Cheese, alltså den klassiska maträtten med krämig, ostsmakande pasta? Då kommer du älska det här veganska receptet från Venetia Falconer. Helt plantbaserad Mac and Cheese, hälsosam för både kropp och miljö, utan att tumma på den läckra ostsmaken.

Mac and Cheese – veckans vegorecept

Ingredienser:

  • 200 g fullkornspasta
  • 50 g cashewnötter (blötlagda i varmt vatten)
  • 100 g blomkål
  • 100 g sötpotatis
  • 200 g butternut pumpa
  • 2 vitlöksklyftor 
  • 250 ml havremjölk
  • 1 msk engelsk senap
  • 2 tsk salt
  • 1 tsk peppar
  • 3 msk näringsjäst
  • 40 g brödsmulor
  • 20 g vegansk ost 

Gör så här:

  1. Blötlägg cashewnötterna i varmt vatten och ställ åt sidan. Under tiden, skala och hacka grönsakerna i små bitar.
  2. Stek grönsakerna och vitlök i 15 minuter innan du lägger dem i en mixer.
  3. Häll av vattnet från cashewnötterna och lägg till i mixern och mixa. Tillsätt sedan grönsakerna och mjölken långsamt.
  4. Tillsätt salt, peppar, senap, 2 msk näringsjäst.
  5. Koka pastan i 3 minuter mindre än anvisningarna
  6. Smörj ett ugnssäkert fat.
  7. När pastaen är kokt, töm ur det mesta av vattnet och rör sedan ner i ostblandningen.
  8. Häll i en formen och toppa med brödsmulorna, 1 msk näringsjäst och ost.
  9. In i ugnen på 180° i 10 minuter eller tills det bildats en knaprig, vacker stekyta.
  10. Servera med säsongens grönsaker eller färsk sallad.

Smaklig måltid!

Recept och foto: Venetia Fanconer. Följ hennes inspirerande blogg här, lyssna på hennes podcast TalkingTastebuds och följ på Instagram: @venetiafalconer

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras