#lyftenkompis för hjärnforskningen

#lyftenkompis för hjärnforskningen

Nu ska vi gå från depp till pepp. Actic och Hjärnfonden går ihop för att inspirera till träning. Med kampanjen ”Lyft din kompis” vill de få igång vår träning inför de långa mörka månaderna. Initiativet syftar till öka svenskars välmående, både på och utanför våra arbetsplatser.

Om Actic

Actic är ett av Sveriges ledande friskvårdsföretag med 170 000 medlemmar fördelat på 120 träningsanläggningar, från Ystad till Kiruna. Deras fokus ligger på att skapa ett friskare samhälle genom att inspirera och engagera alla människor till en bättre hälsa och ökat välmående. Actic grundades 1981 och finns också i Norge, Finland, Tyskland och Österrike. 

”Lyft en kompis” är ett lyft i dubbel bemärkelse. Kampanjen med hashtaggen #lyftenkompis handlar nämligen om att lyfta fram en träningskompis eller kollega som betyder mycket, men även att lyfta uppmärksamheten kring psykisk ohälsa och träningens positiva effekter.

– Hjärnfonden har flera rapporter som visar att träning har positiva effekter på vårt välmående, både fysiskt och psykiskt. Med motion kan du till exempel stärka skapandet av nya hjärnceller och förebygga minnesstörningar. Därför känns samarbetet med Actic viktigt, förklarar Anna Hemlin, generalsekreterare på Hjärnfonden i ett pressmeddelande.

Den som vill delta i kampanjen tar en Instagram-bild när denne lyfter sin kompis eller kollega. Därefter taggar deltagaren bilden med #lyftenkompis. Nästa steg är att tagga kollegor och närstående samt utmana dem att lyfta en annan kompis. För varje publicerad bild skänker Actic 3 kr till Hjärnfonden. Om man inte vill anta utmaningen kan man skänka pengar direkt genom att sms:a ”Actic100” till 72901. Då skänks 100 kronor som oavkortat går till Hjärnfondens forskning om psykisk ohälsa. 


Text: Julia Kimell
Foto: Actic

Spring Clean-run med oss på onsdag och vinn en bil-weekend!

 

 

 

 

 

 

 

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.