Det är fredag och dags att öppna lucka nummer 9. Där öppnar sig något gott! Recept, komplett med näringsinnehåll.
Text: Maria Lundqvist Bohrnertz
Ischoklad, cirka 30 st
100 gram kallpressad kokosolja (OBS! Inte det silvriga paketet i kyldisken!)
150 gram mörk choklad av god kvalité (jag valde 90%)
Valfri smaksättning:
ex. pepparmyntolja, rivet apelsinskal (ekologiska och vältvättade), lakritspulver, mald kardemumma, kokosflingor (välj då gärna kokosolja med smak så förhöjs kokossmaken ytterligare), kakaonibs.
1. Smält kokosoljan och ställ under tiden ut 30-40 små aluminiumformar på en plåt
2. Hacka chokladen grovt och blanda ner i den smälta kokosoljan.
3. Dra kastrullen från plattan och rör ordentligt så att chokladen smälter.
4. Fyll en (eller flera) kannor/annat som går att hälla ur, med den smälta chokladblandningen och smaksätt dem (om du vill).
5. Häll upp blandningen/blandningarna i formarna och ställ i kylen tills de stelnat.
Imorgon öppnar Rebecca SportHälsas julkalender lucka #10, missa inte det!
Baserat på ingredienserna ovan blir näringsvädet per ischoklad:
Vill du ha fler tips på mat, snacks och enkla recept? Läs mina tidigare inlägg:
– Fransk chokladmousse (gluten-, laktos- och sockerfritt)
– Fondue (varierbar i oändlighet!)
– Fröknäcke (gluten- , laktos-, ägg-, och sockerfritt)
– Ishavsröra (gluten- och sockerfritt)
– Kesoostkaka (gluten- och sockerfritt)
– Kokostoppar (gluten-, laktos- och sockerfritt)
– Parmesanflarn (gluten-, ägg- och sockerfritt)
– Ugnsbakade päron med mintchoklad (gluten-, ägg- och sockerfritt)
Snacks/tilltugg:
– Energipraliner med choklad och jordnötter
– Marsipan- och chokladkulor
– Rostade edamamebönor
– Trillingnöt
– Ugnsrostade nötter med smaksättning