Här bjuder LCHF-arkivet dig på ett riktigt smaskigt och juligt recept på pepparkaksfudge.
Vill du få i dig mindre kolhydrater men ändå njuta av riktigt god pepparkaksfudge, mat, och andra bakverk? Då får du inte missa LCHF-arkivet, som du kommer till om du klickar här och i dagens lucka ett smarrigt exempelrecept till julens gottebord.
Om LCHF-arkivet
Hos LCHF-arktivet hittar du över 1200 smaskiga recept på allt från snabba vardagsmiddagar till festliga efterrätter – och allt är godkänt inom LCHF. Du kan alltså räkna med att alla recepten innehåller få kolhydrater och dessutom är fria från gluten och spannmål – ja, även receptet på pepparkaksfudge nedan kommer från just LCHF-arkivet. Prova!
Pepparkaksfudge utan socker
Ingredienser:
- 250 ml Kokosgrädde
- 2 msk Kokosfett
- 1 krm Vaniljpulver
- 1,50 tsk Pepparkakskrydd
- 100 g Mörk choklad
Topping:
- Flingsalt
- Torkad apelsin
Gör så här:
- Värm upp kokosgrädde, pepparkakskrydda, kokosfett och vaniljpulver i en kastrull.
- Låt det sjuda på låg värme någon minut, för att få fram smakerna lite mer.
- Dra kastrullen från värmen.
- Bryt ner chokladen i blandningen och rör runt tills det att chokladen har smält helt.
- Ta en form och klä in den med bakplåtspapper, ca 21 x 15 cm.
- Häll smeten i formen och skaka till den lite så att chokladen fördelar sig jämnt. Ställ in i kylen så att fudgen får stelna till, gärna över natten.
- Om du vill göra torkade apelsiner, då tar du en apelsin, skivar den och sedan skär du små trekanter. Torka sedan i ugn på cirka 50 grader, eller i en svamptork.
- När pepparkaksfudgen har stelnat, tar du ut den ur formen och skär upp i lagom stora bitar. Du får lätt ut 20 bitar på en sån här sats.
- Lägg en liten apelsinbit på varje bit och strö flingsalt över. Se till att det verkligen kommer salt på alla bitar då saltet är viktigt för att höja smaken och framhäva smaken av chokladen.
Pepparkaksfudge utan socker
Ingredienser
- 250 ml kokosgrädde
- 2 msk kokosfett
- 1 krm vaniljpulver
- 1,5 tsk pepparkakskrydda
- 100 g mörk choklad
Instruktioner
- Värm upp kokosgrädde, pepparkakskrydda, kokosfett och vaniljpulver i en kastrull.
- Låt det sjuda på låg värme någon minut, för att få fram smakerna lite mer.
- Dra kastrullen från värmen.
- Bryt ner chokladen i blandningen och rör runt tills det att chokladen har smält helt.
- Ta en form och klä in den med bakplåtspapper, ca 21 x 15 cm.
- Häll smeten i formen och skaka till den lite så att chokladen fördelar sig jämnt. Ställ in i kylen så att fudgen får stelna till, gärna över natten.
- Om du vill göra torkade apelsiner, då tar du en apelsin, skivar den och sedan skär du små trekanter. Torka sedan i ugn på cirka 50 grader, eller i en svamptork.
- När pepparkaksfudgen har stelnat, tar du ut den ur formen och skär upp i lagom stora bitar. Du får lätt ut 20 bitar på en sån här sats.
- Lägg en liten apelsinbit på varje bit och strö flingsalt över. Se till att det verkligen kommer salt på alla bitar då saltet är viktigt för att höja smaken och framhäva smaken av chokladen.
Hitta fler läckra recept här hos LCHF-arkivet!