Supergod pepparkaksfudge utan socker

Lucka-04
Inga betyg än
Gå till recept Skriv ut receptet

Här bjuder LCHF-arkivet dig på ett riktigt smaskigt och juligt recept på pepparkaksfudge.

Vill du få i dig mindre kolhydrater men ändå njuta av riktigt god pepparkaksfudge, mat, och andra bakverk? Då får du inte missa LCHF-arkivet, som du kommer till om du klickar här och i dagens lucka ett smarrigt exempelrecept till julens gottebord.

Om LCHF-arkivet

Hos LCHF-arktivet hittar du över 1200 smaskiga recept på allt från snabba vardagsmiddagar till festliga efterrätter – och allt är godkänt inom LCHF. Du kan alltså räkna med att alla recepten innehåller få kolhydrater och dessutom är fria från gluten och spannmål – ja, även receptet på pepparkaksfudge nedan kommer från just LCHF-arkivet. Prova!

pepparkaksfudge-lchf1 - pepparkaksfudge
Pepparkaksfudge utan socker

Ingredienser:

Topping:

  •  Flingsalt
  • Torkad apelsin

Gör så här:

  1. Värm upp kokosgrädde, pepparkakskrydda, kokosfett och vaniljpulver i en kastrull.
  2. Låt det sjuda på låg värme någon minut, för att få fram smakerna lite mer.
  3. Dra kastrullen från värmen.
  4. Bryt ner chokladen i blandningen och rör runt tills det att chokladen har smält helt.
  5. Ta en form och klä in den med bakplåtspapper, ca 21 x 15 cm.
  6. Häll smeten i formen och skaka till den lite så att chokladen fördelar sig jämnt. Ställ in i kylen så att fudgen får stelna till, gärna över natten.
  7. Om du vill göra torkade apelsiner, då tar du en apelsin, skivar den och sedan skär du små trekanter. Torka sedan i ugn på cirka 50 grader, eller i en svamptork.
  8. När pepparkaksfudgen har stelnat, tar du ut den ur formen och skär upp i lagom stora bitar. Du får lätt ut 20 bitar på en sån här sats.
  9. Lägg en liten apelsinbit på varje bit och strö flingsalt över. Se till att det verkligen kommer salt på alla bitar då saltet är viktigt för att höja smaken och framhäva smaken av chokladen.
Lucka-04
Skriv ut Pin
Inga betyg än

Pepparkaksfudge utan socker

Måltid Efterrätt
Tag Julkalender2022, LCHF-arkivet, Pepparkaksfudge, Pepparkaksfudge utan socker
Tillfälle Jul

Ingredienser

  • 250 ml kokosgrädde
  • 2 msk kokosfett
  • 1 krm vaniljpulver
  • 1,5 tsk pepparkakskrydda
  • 100 g mörk choklad

Instruktioner

  • Värm upp kokosgrädde, pepparkakskrydda, kokosfett och vaniljpulver i en kastrull.
  • Låt det sjuda på låg värme någon minut, för att få fram smakerna lite mer.
  • Dra kastrullen från värmen.
  • Bryt ner chokladen i blandningen och rör runt tills det att chokladen har smält helt.
  • Ta en form och klä in den med bakplåtspapper, ca 21 x 15 cm.
  • Häll smeten i formen och skaka till den lite så att chokladen fördelar sig jämnt. Ställ in i kylen så att fudgen får stelna till, gärna över natten.
  • Om du vill göra torkade apelsiner, då tar du en apelsin, skivar den och sedan skär du små trekanter. Torka sedan i ugn på cirka 50 grader, eller i en svamptork.
  • När pepparkaksfudgen har stelnat, tar du ut den ur formen och skär upp i lagom stora bitar. Du får lätt ut 20 bitar på en sån här sats.
  • Lägg en liten apelsinbit på varje bit och strö flingsalt över. Se till att det verkligen kommer salt på alla bitar då saltet är viktigt för att höja smaken och framhäva smaken av chokladen.

pepparkaksfudge-lchf2 - pepparkaksfudge

Hitta fler läckra recept här hos LCHF-arkivet!

Commenter's avatar
Anna Jonasson

Chefredaktör, SportHälsa

annajonasson.sporthalsa.se är en av Sveriges äldsta och mest inflytelserika bloggar inom träning och hälsa, med 14 år på nacken. Här får du ta del av träningspass, recept och Anna Jonassons vardag som 4-barnsmamma och chefredaktör på webbtidningen SportHälsa. Alltid med rörelseglädje och hälsa i fokus, utan pekpinnar.

Inga kommentarer

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Receptbetyg





Innan du spelar på casino utan svensk licens är det viktigt att du har full koll på vad som gäller och vilka casinon som är bäst.