Go Back
Lucka-04
Print Pin
Inga betyg än

Pepparkaksfudge utan socker

Måltid Efterrätt
Tag Julkalender2022, LCHF-arkivet, Pepparkaksfudge, Pepparkaksfudge utan socker
Tillfälle Jul

Ingredienser

  • 250 ml kokosgrädde
  • 2 msk kokosfett
  • 1 krm vaniljpulver
  • 1,5 tsk pepparkakskrydda
  • 100 g mörk choklad

Instruktioner

  • Värm upp kokosgrädde, pepparkakskrydda, kokosfett och vaniljpulver i en kastrull.
  • Låt det sjuda på låg värme någon minut, för att få fram smakerna lite mer.
  • Dra kastrullen från värmen.
  • Bryt ner chokladen i blandningen och rör runt tills det att chokladen har smält helt.
  • Ta en form och klä in den med bakplåtspapper, ca 21 x 15 cm.
  • Häll smeten i formen och skaka till den lite så att chokladen fördelar sig jämnt. Ställ in i kylen så att fudgen får stelna till, gärna över natten.
  • Om du vill göra torkade apelsiner, då tar du en apelsin, skivar den och sedan skär du små trekanter. Torka sedan i ugn på cirka 50 grader, eller i en svamptork.
  • När pepparkaksfudgen har stelnat, tar du ut den ur formen och skär upp i lagom stora bitar. Du får lätt ut 20 bitar på en sån här sats.
  • Lägg en liten apelsinbit på varje bit och strö flingsalt över. Se till att det verkligen kommer salt på alla bitar då saltet är viktigt för att höja smaken och framhäva smaken av chokladen.