Lucka 16: Cykla året om med dubbdäck från Sportson

Lucka 16 innehåller ett riktigt härligt erbjudande från Sportson till dig som gärna cyklar – året om. Köper du två dubbdäck hos dem bjuder de på monteringen.

Idag finns dubbdäck till alla typer av cyklar. Från 20 till 29 tum, från 30 till 57 mm i bredd och med allt från 70 till 361 dubbar. Vilket du ska ha beror på hur din cykelväg ser ut. Här reder experterna på Sportson ut saken åt dig.

Varför byta till vinterdäck/dubbdäck?

Vanliga cykeldäck, som de flesta av oss har på sommaren, har en särskild gummiblandning som fungerar bättre i varmare temperaturer. Gummit är då lite hårdare och slits inte lika mycket på ett uppvärmt asfalt, vilket därmed ger bättre grepp.
Vinterdäck å andra sidan har en mjukare gummiblandning som gör att däcken inte stelnar lika snabbt i minusgrader som sommardäck. En del vinterdäck har även sajpningar – tunna skåror i däck som ger mer fäste.

Dubbfritt eller dubbdäck?

Ditt val beror på hur underlaget ser ut som du kommer att cykla på. Vet du att din cykelväg alltid kommer att vara isfri under vintern så går det bra med dubbfria vinterdäck. Vi rekommenderar dock nästan alltid dubbdäck så att du har kontroll när det dyker upp oväntade isfläckar. Bättre att vara på den säkra sidan!

Fler dubbar ger bättre grepp – och ökar även priset på däcken just fler du har. Vill du vara värst så finns det MTB-däck med mäktiga 361 dubbar gjorda för att ha riktigt kul ute i skog och frusna sjöar.

Hitta dina däck hos Sportson

Sportson är cykelspecialisten som hjälper dig att hitta rätt utrustning för alla väder och underlag, som när du behöver dubbdäck för att kunna fortsätta cykla under vintern. Läs mer och handla dina däck här, med fin service och däckmontering på köpet.

Inga Kommentarer Ännu

Lämna Ett Svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.