Löparlopp: Spring för dem som inte kan

Löparlopp: Spring för dem som inte kan

Wings for Life World Run är löparloppet där du springer så långt du hinner innan den jagande mållinjen hinner ikapp. Initiativet kommer från välgörenhetsstiftelsen Wings for Life som stöttar forskningsprojekt inriktade på att hitta sätt att bota ryggmärgsskador och förlamning.

Wings for Life

Omkring 3 miljoner människor runt om i världen lever med ryggmärgsskador och förlamning. Varje år råkar 130 000 ut för en olycka som leder till förlamning, de allra flesta till följd av trafikolyckor.

Framstegen inom forskningen är till stor del baserad på helt privata initiativ. I rollen som icke-vinstdrivande organisation förlitar sig Wings for Life helt och hållet på donationer, pengar som delas ut till forskningsprojekt. Wings for Life är uppbyggt så att 100 procent av donationerna, kommer forskningen till godo.

www.wingsforlifeworldrun.com

Söndagen den 4 maj 2014 arrangeras vad som kan bli världens största och i särklass mest unika långdistanslopp genom tiderna. Wings for Life World Run avgörs samtidigt på ett 40-tal platser över hela jordklotet och går ut på att springa så långt som möjligt innan en jagande mållinje hinner ikapp. I Sverige startar loppet i Kalmar och tar löparna över bron till Öland.

På fem kontinenter kommer tiotusentals deltagare starta på exakt samma klockslag, oavsett väder eller om det är natt eller dag. Reglerna är enkla – spring så långt du kan innan den jagande mållinjen, en specialutrustad följebil, så kallad ”catcher car”, kommer ikapp dig.

Flera meriterade idrottare engagerar sig i Wings for Life World Run, bland annat svensken Mustafa ”Musse” Mohamed som har både svenskt och nordiskt rekord i 3000 meter hinder.

– Jag vill delta i Wings for Life World Run för att stödja ryggmärgsforskningen, så att det småningom ska finnas sätt att bota ryggmärgsskador, säger Musse.

– Deltagarna kommer inte bara vara delaktiga i ett historiskt sportevenemang, de bidrar också till att skynda på ryggmärgsforsningen så att vi sitter i rullstol en dag kan gå igen, säger Niclas Rodhborn, rullstolsbunden efter en trafikolycka som 19-åring och senare framgångsrik handikappidrottare inom både basket och tennis, med meriter som Paralympics och världstouren.

Anmälan. Den som vill delta i Wings for Life World Run, i Sverige eller i annat land, har fram till den 20 april 2014 att anmäla sig på www.wingsforlifeworldrun.com. Samtliga anmälningsavgifter och övriga intäkter går oavkortat till forskning om ryggmärgsskador och förlamning, bland annat till ett pågående svenskt forskningsprojekt vid Karolinska Institutet. Inte en enda insamlad krona kommer att bekosta arrangemanget, marknadsföringen eller stiftelsens kostnader.

Inga Kommentarer Ännu

Lämna Ett Svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.