Lider du av snarkningar och sväljsvårigheter? – IQoro gör skillnad

Lider du av snarkningar och sväljsvårigheter?

Julen står inför dörren, en högtid som ofta förknippas med god mat och socialt umgänge. För den som lider av sväljsvårigheter kan högtider dock innebära stor vånda. Ångest över att inte kunna svälja maten, ångest över att få upp den, ångest över besvärande ret- och slemhosta. Men det behöver inte vara så. Läs om hur du kan bli av med snarkningar och sväljsvårigheter.

Högtider med övernattning är trevligt, men kan även innebära störd nattsömn av snarkare. Från någon annan, eller är det kanske är du själv som stör med högljudd snarkning eller skrämmande andningsuppehåll? Nu finns behandlingsmetoden, IQoro® som effektivt kommer åt problem likt ovan, tränar upp invärtes förslappad muskulatur och ger människor livskvalitén tillbaka.

Sjöbergs om livet med reflux och snarkning

Som en bakåtvänd köttkvarn, så beskriver Berith Sjöberg sin tidigare problematik med sväljsvårigheter och reflux. Maken Rolf i sin tur drogs med snarkning och sömnapnésyndrom som medförde dagtrötthet och återkommande huvudvärk. Båda investerade i en IQoro och är idag besvärsfria.

Berith var först ut. Hon kom till en punkt i livet då den mångåriga ret- och slemhostan övergick till dramatiska problem med reflux, där nästan varje dag fylldes av ångestfyllda ögonblick av mat som kom upp.

– Det var som att leva med en bakåtvänd köttkvarn i mellangärdet. Maten gjorde en kullerbytta och vände om. Det var bara att rusa på toaletten och stå där med öppen mun och låta allt rulla ur, förklarar Berith oblygt.

Maken och de vuxna sönerna hade på något vis vant sig vid att mamma hade – som de uttryckte sig – ”sitt med maten”. Och inför barnen på dagis hade förskoleläraren Berith i åratal lyckats smuggla bort sina utspottade tuggor i högar med hushållspapper. Men en dag nåddes botten.

– Det var på jobbet, när jag skulle att äta som det tog tvärstopp. Jag blev rädd, fick ångest och panikkänslor och tänkte att jag aldrig mer kommer kunna äta och dricka normaliserat.

Hon gick tid hos en läkare som konstaterade att Berith sannolikt led av ett mellangärdesbråck, men åt det fanns inget annat än syradämpande läkemedel fick hon höra.

Är du drabbad? Läs om vanliga symptom på mellangärdesbråck här.

– Men jag hade läst flera artiklar om något som hette IQoro, en munhantel som påstod sig hjälpa mot rethosta, sväljsvårigheter, halsbränna och reflux. Jag hade ju inget annat än pengarna att förlora så jag beställde en.

Behandlingsmetoden blev vändpunkten för Berith. Efter konsekvent träning tre gånger per dag före måltid märktes en påtaglig förbättring efter några veckor. Den nästintill dagliga mardrömmen med att stå lutad över toalettstolen bleknade allt mer.

– Idag minns jag inte ens när det hände senast, säger Berit och ser på maken Rolf.

Även Rolf är en trogen användare av IQoro. Efter år av snarkning och sömnapné med dagtrötthet och återkommande huvudvärk, samt hot från Berith om skilda sovrum införskaffade advokat Sjöberg en egen munhantel. Innan dess hade han testat diverse snarkpreparat mer eller mindre verkningslösa.

På frågan om varför han dröjde så länge med införskaffandet – när han sett hustruns fina resultat – säger han utan omsvep:

– Det är nog typiskt för oss män att vara skeptiska. Vi vill gärna ha kliniska bevis bakom allt. När jag läste på företagets hemsida och såg att det faktiskt fanns forskning bakom produkten beställde jag en. Hotet om delade sovrum spelade kanske också in, säger han och ler.

Rolfs snarkning var i allra högsta grad ett gemensamt problem. Samtidigt som Berit blev alltmer förbannad över att maken väckte henne, låg hon även vaken och lyssnade på hans talande tystnad, andningsuppehållen.

– Ibland funderade jag på om han höll på att dö, säger hon allvarligt.

Det finns också en ökad risk för hjärt- och kärlsjukdomar – såsom stroke – vid sömnapnésyndrom, så hennes oro var inte obefogad.

Så fungerar IQoro mot snarkning och apné

Inledningsvis smög paret med sina munhantlar inför omgivningen, men i takt med att de kände att träningen gav successiva förbättringar blev de allt mer öppna och berättade för vänner och bekanta om träningen. Idag är IQoro en del av parets vardag. Båda har med den till jobbet. Barnen på förskolan vet att fröken Berith måste träna med sin plastsak varje dag innan mat, liksom Rolfs kollegor på advokatkontoret är insatt att Rolf har mer än juridik i munnen.

Träningen har Sjöbergs gjort till en gemensam sak som de kallar för “vår lilla gympa”.

– Ibland glömmer vi bort gympan men vi är bra på att påminna varandra, säger Berit.

Båda menar att vi generellt sätt måste prata mer om ”bakåtvända köttkvarnar” och problem med snarkningar och apné. Problemet är utbrett och många är drabbade.

– Det åter kanske som en klyscha men vi har fått tillbaka vår livskvalité och mår idag väldigt bra. Om vi kan förmedla vår historia och berätta vad IQoro gjort för oss i vår vardag vill vi gärna göra det. Träningen är enkel, effektivt och ger resultat. Fast det är ingen mirakelmetod du måste träna på och vara konsekvent, säger paret Sjöberg.

Läs mer eller beställ din IQoro på www.iqoro.se

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras