LCHF kladdkaka – godaste receptet av Åse Falkman Fredrikson

lchf kladdkaka

Gör din godaste LCHF kladdkaka med recept från experten. Här hittar du Åse Falkman Fredrikson, en av Sveriges populäraste kostrådgivare, bloggare och författares bästa kladdkaksrecept. Nu aktuell med en komplett guide hur du lyckas med LCHF i ”Åses kök”.

LCHF kladdkaka

Ingredienser

  • 4 ägg
  • 1 dl sockerfri sötning (t.ex. Sötströ eller Ica stevia strö)
  • 200 g mörk choklad, minst 70% gärna 86%
  • 200 g smör
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 dl mandelmjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljpulver

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 180 °C och vispa äggen fluffiga. Rör i sötningsmedlet efter en stund.
  2. Smält choklad, smör och rör ner grädden i smeten.
  3. Blanda de torra ingredienserna.
  4. Rör ner chokladsmeten i äggsmeten och rör sedan ner de torra ingredienserna.
  5. Häll smeten i liten springform med bakplåtspapper färst i botten.
  6. Grädda i mitten av ugnen i ca 8-10 minuter. Hellre för kladdig än torr.
  7. Låt kallna i kylskåp några timmar.
  8. Servera med lätt vispad grädde eller vaniljglass.

Näringsinnehåll

  • Portioner: 1
  • Kalorier: 282
  • Fett: 28.5
  • Kolhydrater: 3.5
  • Fiber: 2
  • Protein: 2.5

lchf kladdkaka
Skriv ut Pin
3.67 från 6 röster

LCHF kladdkaka

Måltid Efterrätt
Tag glutenfri kladdkaka, godaste kladdkakan, kladdig kladdkaka lchf, kladdkaka, kladdkaka utan mjöl, lchf kladdkaka, sockerfri kladdkaka
Specialkost LCHF
KCAL/Portion 200-399

Ingredienser

  • 4 st ägg
  • 1 dl sötströ alt. annat sötningsmedel
  • 200 g mörk choklad
  • 200 g smör
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 dl mandelmjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk vanijpulver

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 180 °C och vispa äggen fluffiga. Rör i sötningsmedlet efter en stund.
  • Smält choklad, smör och rör ner grädden i smeten.
  • Blanda de torra ingredienserna.
  • Rör ner chokladsmeten i äggsmeten och rör sedan ner de torra ingredienserna.
  • Häll smeten i liten springform med bakplåtspapper färst i botten.
  • Grädda i mitten av ugnen i ca 8-10 minuter. Hellre för kladdig än torr.
  • Låt kallna i kylskåp några timmar.
  • Servera med lätt vispad grädde eller vaniljglass.

Recept och foto: Åse Falkman Fredrikson, en av Sveriges populäraste kostrådgivare och mest välbesökta bloggare på 56kilo.se som skrivit flera bästsäljande böcker om mat och hälsa. Nu aktuell med ”Åses kök”.

”För tio år sedan upptäckte Åse Falkman Fredrikson lågkolhydratkostens alla fördelar. Hon märkte snabbt att hon mådde så mycket bättre, gick ner i vikt och att sötsuget försvann. Bland mycket annat. Och att resultaten var bestående.”

I Åses kök får du veta precis hur du ska göra, tänka, välja/välja bort, planera, tillaga och njuta av dina nya vanor. Du får helt enkelt alla verktyg för att må bra, nå dina mål och leva hälsosamt. Bokens goda och lättlagade recept ger dig den sista pusselbiten för att lyckas på riktigt. Du hittar den för 145 kr på Adlibris.

4 Comments
  1. Hej!
    Har en fråga kring kladdkakan med 1 dl sötströ i. 100 gram sötströ innehåller 100 gram kolhydrater enligt förpackningen och det ska vara 1 dl i kakan enligt receptet.
    Om en tolftedels kaka är en portion hur kan då en portion innehålla 3,5 kolhydrater?
    Det borde bli betydligt mer.
    Hälsningar
    Lisa

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Receptbetyg