Låt inte ansträngningsinkontinens begränsa din vardag – här finns hjälp

Ett gott skratt förlänger livet brukar man säga, precis som träning och att vara aktiv, men tyvärr kan inte alla njuta av detta fullt ut. Det på grund av ansträngningsinkontinens, men hjälp finns att få. Här berättar vi mer.

Ansträngningsinkontinens innebär ofrivilligt urinläckage vid ansträngning är något vi sällan pratar om, trots att det är så vanligt. Det kan kan vara ett problem när du tränar, skrattar, hostar, nyser eller har samlag, eftersom buken och blåsan utsätts för ett extra tryck. För den med ansträngningsinkontinens kan det i dessa situationer leda till urinläckage.

Vem drabbas av ansträngningsinkontinens?

När blåsan vanligtvis utsätts för tryck sluter urinröret sig genom att musklerna i bäckenbotten drar ihop sig framåt mot ligamenten. På så sätt hindras läckage. Om du har skadade ligament eller försvagade bäckenbottenmuskler kan samma tryck istället göra att systemet öppnar upp sig och urin läcker. Det är vanligt att problemen uppstår i samband efter graviditet och även vid övergångsåldern. Dubbelt så många kvinnor som män drabbas.

Efemia kontinensstöd

Det är inte roligt att vara begränsad i det som vanligtvis gör att man mår bra, eller att gå med känslan att inte kunna hålla tätt av minsta ansträngning. Det här är viktigt att lyfta, eftersom ansträngningsinkontinens är vanligare än man tror och dumt att så många ska känna sig ensamma om problemet. Det är få som väljer att prata om det då det kan kännas pinsamt att man kissar på sig, men det finns hjälp som lindrar..

Efemia kontinensstöd

Knipövningar kan stärka bäckenbottenmuskulaturen, men det räcker inte alltid vid ansträngningsinkontinens. Arcamea har tagit fram produkten Efemia kontinensstöd för att minska urinläckage. Det placeras i slidan och skapar ett stöd för urinröret och förhindrar urinläckage orsakat av övre tryck i buken. Det är ett enkelt och skonsamt sätt att minska problemet och underlätta i vardagen.

Efemia kontinensstöd

Du ska inte behöva vara begränsad i livet på grund av urinläckage när du så enkelt kan minska besvären. Gå in på arcamea.com och läs mer om Efemia kontinensstöd och hur det fungerar.

Vad innebär ansträngningsinkontinens?

  • Ofrivilligt urinläckage vid ansträngning
  • Den vanligaste formen av inkontinens
  • Mindre än 30 % tar upp problemet med läkare

Om Efemia kontinensstöd

  • Tillverkad i behagligt, mjukt och flexibelt medicinskt silikon
  • Finns i 3 storlekar
  • Design säkerställer att den placeras rätt av användaren
  • Start-set med alla 3 storlekar erbjuds för att hitta rätt storlek
  • Kan handlas online på efemia.se, apoteket.se och apotekhjartat.se
Inga Kommentarer Ännu

Lämna Ett Svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.