Lättlagad matlåda i 5 varianter

Lättlagad matlåda i 5 varianter

Egen matlåda eller utelunch till veckan? Vad väljer du helst? Äta ute kan vara trevligt ibland, men blir dyrt i längden, tar tid från jobbet och gör det svårare att styra över innehållet. För lite, för mycket, något du inte tål eller tycker om? Problem du kommer ifrån med egen matlåda. Här inspiration till fem olika varianter.

Det absolut bästa tipset till din matlåda är att laga stora mängder middagsmat så att blir över rester. Har du en matglad familj som äter tills det tar slut kan du alltid lägga undan en portion före middagen, men annars finns det snabbfixade nödrätter.

En lunch behöver inte vara så avancerad. Äter du hemma kan det till exempel räcka med något så enkelt som havregrynsgröt eller yoghurt med tillbehör. Kroppen bryr sig ändå inte om ifall du lagat mat från grunden eller äter något lättlagat, så länge den får i sig tillräckligt med näring och energi. Här hittar du förslag till fem lättlagade matlådor.

Lättlagad matlåda i 5 varianter

1. Grillad kyckling. Här med pesto, halloumi, färskpotatis och sallad (artikelns översta bild).


2. Matig macka. Här med ost, bladspenat, stekt ägg och skinka. Här en variant med brödet oopsie, snabbt som blixtren att röra ihop.


3. Tonfisk. Med grönsaker, på bilden en bit rester av lax, kikärtor, gröna sojabönor och vinegrette (viktigt med god olja/vinäger/krydd-dressing så det inte blir torrt och trist). Komplettera gärna med en frukt.


4. Omelett. Stek valfria grönsaker. Blanda 3 ägg med ett par matskedar mjölk eller vatten. Häll över grönsakerna och stek tills äggen stagnerat. Vik ihop och lägg i din matlåda.


5. Wok. Här med kyckling, wokgrönsaker, glasnudlar och cashewnötter.

Text och foton: Anna Lissjanis

 Appropå goda ätbarheter vill vi passa på att bjuda in till vårt gratis läsarevent på tema socker kopplat till hälsa 21 mars kl 18-20.30 på Salming Concept Store i Stockholm. Läs mer här. Varmt välkommen!

Lättlagad matlåda i 5 varianter
Skriv ut Pin
Inga betyg än

Lättlagad matlåda i 5 varianter

Tag Lunch, lunchlåda, lunchlådor, lunchtips, matlåda, matlådor, mattips, ta med lunch, vad matlåda
No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Receptbetyg