Lär dig cykla downhill i Lofsdalen i sommar

Lär dig cykla downhill i Lofsdalen i sommar

Om du älskar att åka skidor på vintern så kan cykling bli en värdig ersättare nu till sommaren. Cykling och skidåkning har nämligen mycket gemensamt. Det är fartfyllt och man får njuta av fjällmiljö samtidigt som man utmanas med nya svårigheter att klara av. Vackra Lofsdalen öppnar snart sin Bike Park med en helt ny svart led för den orädde adrenalinälskaren.

Boka in en fartfylld och äventyrlig semester i sommar! Att åka upp till fjällen förknippar nog många med vinter och snö, men det är minst lika vackert på sommaren. Lofsdalen öppnar sin Bike Park den 25 juni och håller öppet hela augusti. Parken erbjuder både cross country och downhill cykling när den är som bäst.

– Den nya svarta leden är klar att användas nu när parken öppnar för sommaren, och tanken är att den ska vara parkens största utmaning hittills, säger Johanna Mattsson, VD för Destination Lofsdalen.

Lofsdalen Bike Park erbjuder fem leder i olika nivåer från grön till svart. Den längsta är den gröna Fjälleden som hela 3,5 km lång. I och med den nya svarta leden så finns något för alla i Bike Parken – från nybörjaren till experten. Under sommaren kommer det erbjudas olika spännande aktiviteter i Lofsdalen. Bland annat kommer det ordnas både kill-och tjejweekends för alla från 18 år som vill lära sig cykla downhill eller som vill ta sin cykling till nästa nivå. Den 8-11 augusti är det dags för Lofsdalen Bike Weekend där det finns aktiviteter och tävlingar för alla åldrar inom både downhill och cross country. Läs mer om vad Lofsdalen har att erbjuda här: lofsdalen.com

Foto: Mattias Fredriksson

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras