Köpa massagepistol – tänk på detta!

Massagepistolen har blivit allt mer populär på senare tid, och det är knappast konstigt. En bra massagepistol kan hjälpa dig att återhämta dig efter träning, lindra ömma eller stela muskler eller bara få en stunds avslappning. Den kan också användas inför träning, vid värk eller när helst du behöver en skön massage. Massagepistolen är enkel att använda, enkel att ta med när du åker bort och dessutom väldigt effektiv. På hemfakta.se finns ett test av massagepistoler för dig som letar efter en sådan, och här kommer vi att gå igenom sådant som kan vara bra att tänka på när du ska köpa en.

Varför behöver du en massagepistol?

Massagepistolen ger en massage som faktiskt påminner om en riktig massage, och som de flesta vet finns det många fördelar med massage. Förutom att det är skönt så är det bra för blodcirkulation, den psykiska hälsan, spända muskler, värk och mycket annat. Listan på fördelar kan helt enkelt göras lång, och med en massagepistol blir det enkelt att få en välgörande massage – vart man vill, och när man vill.

Många använder massagepistolen i samband med träningen, antingen inför träningen eller efter träningen för återhämtning. Det finns dock betydligt flera användningsområden än så – den kan användas för att lindra värk, för att förbättra blodcirkulationen, för avkoppling eller för att man helt enkelt vill ha en skön massage.

Batteritid

När du väljer massagepistol är batteritiden förstås väldigt viktig. Batteriet bör vara bra och av hög kvalitet, och framför allt hålla länge, så att massagepistolen kan användas så lång tid som möjligt mellan laddningstillfällena. De flesta massagepistoler har en batteritid runt 3-6 timmar, och här bör du satsa på en modell med en så lång batteritid som möjligt.

Slagkraft

Lika viktigt som batteritiden är antalet slag per minut, det vill säga hur kraftfull massagepistolen är. Anledningen till att det här är viktigt är förstås för att du vill ha en så effektiv och djupgående massage som möjligt. Hur hög slagkraft som behövs beror även på vart du använder massagepistolen, vilket även gör det viktigt att du kan justera hastigheten så mycket som möjligt – det bör helt enkelt finnas många olika hastighetsnivåer att välja mellan. Hög slagkraft och många nivåer är definitivt något du bör kolla efter när du väljer massagepistol.

Munstycken

De flesta massagepistoler kommer med flera olika munstycken, även om den klassiska ”bollen” är vanligast. Utöver bollen finns vanligtvis tre andra munstycken: gaffel, kula och ett platt munstycke. Förmodligen kommer du att använda bollen mest, då den är väldigt effektiv och fungerar överallt, men övriga munstycken är anpassade för olika områden och kan vara ett bättre val på vissa delar av kroppen.

Kulan är till exempel väldigt användbar, då den hålls mot triggerpunkter eller muskelknutar. Den passar bra på muskler som är svåråtkomliga, samt på låsningar. Den kommer även djupare ned än andra munstycken.

Gaffeln drar man längst ojämna kroppsdelar, till exempel från överhalsen och till axlarna, eller vadmusklerna. Den passar också bra att använda längst med ryggraden, eftersom man då inte träffar ryggkotorna.

Det platta munstycket passar bra där musklerna sitter tätare, och detta munstycke ger en tätare massage. Även om bollen också fungerar bra på dessa ställen så kan det platta munstycket ge en effektivare massage.

Bollen är alltså väldigt mångsidig och fungerar överallt, och kommer förmodligen bli det munstycket du använder oftast, men med det sagt är övriga munstycken också riktigt bra och användbara – om än för specifika områden och ändamål. Därför kan det vara bra om det finns så många munstycken som möjligt.

Ljudnivå

Något som kan skilja sig mycket åt mellan olika massagepistoler är ljudnivån. En del modeller är väldigt högljudda, vilket beror på att de inte har någon ljuddämpare. Med allt för hög ljudnivå kan det bli svårt att få en avslappnande massage, även om massagepistolen är effektiv så kan den höga ljudnivån helt enkelt vara en nackdel och försämra helhetsupplevelsen.

Försök välja en så låg ljudnivå som möjligt, och satsa på att en ljudnivå under 65 decibel åtminstone. Ljudnivån kan vara en sådan sak man inte tänker så mycket på, eller tror att det inte har någon större betydelse, men det här är faktiskt viktigare än vad man kan tro. Om du ofta använder massagepistolen i nacken eller på axlarna, till exempel, så kommer det bli jobbigt med en hög ljudnivå så nära huvudet. Om du vill ha en avslappnande massage så blir det extra viktigt med en låg ljudnivå.

Vikt och utformning

Något annat som kan vara lätt att missa är vikt och utformning. Det kan helt klart vara en fördel om massagepistolen har en lägre vikt, som gör den bekvämare att hålla i, och även en utformning som gör den enkel att använda. Du kommer förmodligen att hålla i den under en längre stund varje gång du använder den, och det kan bli tröttsamt om den väger för mycket eller känns allt för otymplig.

Det kan helt enkelt vara en bra idé att välja en massagepistol som är lätt och smidig, gärna en som väger under 1 kg. När det gäller storlek och utformning kan man tro att en större modell är kraftfullare och enklare att hålla i, men ofta är smidigare modeller populärare då de blir enklare att använda men samtidigt tillräckligt kraftfulla. Välj en massagepistol som är smidig och lätt, men samtidigt kraftfull och effektiv, så får du en som både är enkel och bekväm att använda men samtidigt gör ett bra jobb.

Inga Kommentarer Ännu

Lämna Ett Svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.