Kom igång med yoga och meditation – 5 enkla appar

Yoga och meditation kan göra stor skillnad för både ditt fysiska och mentala välmående, men för många verka lite flummigt och svårt? Så behöver det inte vara och god hjälp finns enkelt till hands. Skapa en ny och härlig vana genom att yoga och meditera hemma, guidad av en app. Här ger vi fem tips som är lätta att använda dig av, både lämpade för nybörjare som rutinerade.

5 appar för yoga och meditation

Headspace
Meditationsappen som peppar och uppmuntrar dig att avsätta några minuter om dagen till att meditera och ta en paus från allt. Bara för några minuter – något vi alla har tid till. Det finns flera meditationer med alla olika syften, och en 60-sekundersmeditationer att välja på. Finns både för iOS och Android!

Pocket yoga
Behöver du vägledning genom hela träningspasset är pocket yoga något för dig. Det finns 27 olika pass beroende på om du är nybörjare eller erfaren inom yoga. Det är illustrationer på yogaövningar så det går att se precis hur man ska göra. Finns både för iOS och Android!

Calm
Här finns det guidade andningsprogram och meditationer för hjälper till att känna dig avslappnad. Det går att ställa in så du har en röst som guidar dig genom din andning, hur du ska långa och djupa andetag. Appen har även påhittade berättelser som du kan lyssna igenom. Det finns som kallas sleep story för den som har svårt att somna. Finns både för iOS och Android!

Mindfullness
Det är över 1 miljon användare välden över som använder sig av denna app. Den används för att minska stress och bli mer närvarande i livet – du kan välja att meditera mellan 3-30 minuter beroende på vad du behöver. För den som vill ha obegränsad tillgång till mindfulnesskurser finns det även ett premiumbibliotek. Finns både för iOS och Android!

Yoga studio
Det finns både yogapass och meditationer i denna app som du enkelt kan välja vad du vill träna idag. De har över 80 klasser som uppdateras kontinuerligt så det alltid är något nytt! Du finner yogaklasser på 5-60 minuter och meditationerna är 4-10 minuter långa som du kan lyssna dig igenom.

 

Skribent: Sara Petrovic

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras