Kom igång efter nyår – på riktigt

Det är många som har ett hälsosammare kommande år som nyårslöfte. Tyvärr är det inte många som lyckas hålla löftet. Använd mellandagarna för efterforskningar och sätt upp tydliga mål för nästa år. Att stå på nyårsafton och avlägga ett löfte utan mål kommer göra att du misslyckas än en gång.

Nytt år kommer med nya möjligheter. Möjligheterna kan också vara det som ställer till det, siktar du brett är det svårt att nå fram. Det finns olika strategier som passar olika personligheter och mål olika bra. 

Ha en strategi för det nya året för att öka på oddsen för att lyckas.  Bra odds är ingen slump, du måste ha en strategi och hitta en bra partner att satsa tillsammans med. Man kan lära sig mycket från andra nischer. Kolla på spel och hur viktigt det är att planera och finjustera sina insatser där. Många har framgångsrikt ökat sina odds på bästabettingsidorna.se när det kommer till spel. När du ska satsa på din hälsa måste du hitta ett liknande sätt att lägga upp din taktik för att bli en vinnare.

Hitta en partner för att lyckas med målen 2022

En partner till en nytt och hälsosammare 2022 behöver inte vara en fysisk person. För många är det lättare om de delar kampen, resan och framgångarna med en annan person. Men inte alltid och inte för alla, hur fungerar du? Gå till dig själv och fundera på vilken strategi som fungerar. 

Är du den som är duktig på att göra upp ett schema och följa det? Gör då en årsplan med träningsdagar och länkar med bra och hälsosamma recept eller andra idéer. För motivationens skull är det bra att göra plats så du kan fylla i de pass eller hälsosamma framsteg du gör. 

Alla behöver tydliga delmål som går att följa upp. Försök hitta mål som är realistiska som du kan nå, börja lätt så du inte tappar motivationen. Överträffar du dina delmål kan du skärpa till dem allt eftersom istället för att sikta högt och falla platt. Det kan vara motionslopp där målet är att genomföra det i början på året och ett mer krävande lopp med ett tidsmål i slutet på året. 

Ha en bok, en almanacka eller ett Excel ark och låt den bli din partner och sporre mot ditt mål för nästa år.

Fulla gym i januari

Du är inte ensam om att ha ett nyårslöfte om en hälsosammare livsstil. Det innebär att många skaffar medlemskap på gymmet och är flitiga under årets första månader. Beroende på din personlighet kan det vara en sporre eller rejält avskräckande med fulla gruppträningar och köer till maskinerna. 

Tillhör du de som blir sporrad av att ha likasinnade kring dig är det bara att du ger dig in i smeten och armbågar dig fram på gymmet. Är du den som inte gillar trängsel och tävling är det bättre vänta någon månad. Passa på att promenera, åka skridskor eller skidor fram till mars då den värsta trängseln brukar lägga sig. Då kan du lösa ett gymkort och njuta av lugnet och den grundkondition du fixat på egen hand. 

Om du inte vill öka på din träningsmängd utan satsar på en hälsosammare kost istället måste du definiera vad det är. Har du inte det klart för dig kommer du gå vilse i hälsodjungeln och tappa tråden ganska snart. Hitta en kost, diet eller vad det är och följ den. Det går att byta på vägen om det inte passar dig, men börja på en väg.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.