Kom i sommarform

Kom i sommarform

Kombinera din semester med träning.

Skippa vårens klassiska solresor med alla sunkiga barer och fet mat som enbart bidrar till att din kropp förfaller. Tänk istället rätt och åk på en solsemester som garanterar att du toppar formen inför sommaren 2010. Är du, precis som vi, trött på den klassiska semestern: Charterresan till Kanarieöarna på ett intetsägande tre-stjärnigt hotell, den klassiska Thailandvistelsen i ett överexploaterat Phuket, dller en (alkohol)berusande vecka på Kreta, degandes vid poolen med en paraplydrink. Har vi gjort det förut? Ja. Har du någon gång provat på en aktivitetssemester kommer du sannolikt aldrig mer att längta efter en charterresa. Du kommer hem stärkt, både till kropp och själ, med gott samvete – och utvilad. Idag finns det ett stort utbud där man kan välja och vraka, både utomlands och i Sverige. Så ta med polarna, brorsan eller frugan och gör något vettigt på semestern. Vi har listat sex aktivitetsresor som garanterat gör att du kommer i badbyxorna till sommaren.

Exklusivt designade Kom i form- och wellnessresor
Energifyllda resor med träning, vandring i bergen och suverän mat. Oslagbart vackra miljöer med toppresorts som kan erbjuda det mesta inklusive sköna och lyxiga rum. À la carte träningsprogram med eller utan coach. Suveräna möjligheter att ladda såväl kroppens som själens batterier.
Plus: De många valmöjligheterna för den som snarast vill starta upp det nya livet.
Minus: Ingen kommer undan aktiviteterna, inte ens en latmask.
Arrangeras av: Dione Divine Travel
När: veckoreser under hela våren
Var: Madeira, Portugal eller Gran Canaria i samarbete med Gran Canaria Wellness SPA, Wellness & Health Association
Pris: Från 10.800 kr
Ingår i priset: Flyg tur och retur från Arlanda, Göteborg eller Malmö. Transfer, del i dubbelrum med halvpension på ett av våra resorts. Välkomstmiddag på hotellet. Träningpass, vandringar och en massagebehandling. och föreläsningar samt transport till de olika aktiviteterna ingår. För den som vill spela golf har vi rabatterade greenfeepaket.
Boka på: www.divinetravel.se

Beachcamp
Gillar du bollsporter och vill göra något annorlunda rekommenderas Beachcamp starkt. Underbara människor, cirka ett hundratal, samlas på ett mysigt hotellkomplex utanför Alanya för intesiv träning, men samtidigt mycket fritid. Cirka 20 beachvolleyplaner finns att tillgå, så du behöver aldrig vara utan. Är du duktig tränar du i proffsgrupperna och är du nybörjare så finns det grupper även för dig.
Plus: Det bra boendet, den goda maten, de duktiga ledarna och för alla extra aktiviteter och jippon utanför beachvolleyspelandet.
Minus: Mellanmålen (ett extra viktigt mål med tanke på träningsdosen) som, i alla fall under 2009 års camp, främst bestod av pizza.
Arrangeras av: Beachcamp
När: En till två veckor med avresedagarna 24/4, 1/5, 8/5
Var: Club Kastalia, utanför Alanya, Turkiet
Pris: 7 800 kr-15 300 kr beroende på val
Ingår i priset: Flyg, transfer, boende, frukost, lunch, mellanmål och middag. Träning med elittränare på förmiddagarna och tillgång till planerna för fritt spel under resten av dagen. Deltagande i alla jippon som erbjuds på kvällarna. Gratis utnyttjande av hotellets pooler och gym.
Boka på: beachcamp.se

Hälsocamp / Holmön
Vill du inte åka utomlands eller tycker du att ett pittoreskt öreservat i Norrland är minst lika exotiskt som en strand i Spanien, är detta hälsocamp helt rätt för dig. På Holmön är det motion utomhus som gäller samt en känsla av totalt lugn. Du bor i en fantastisk prästgård från 1800-talet, som just har renoverats med nya duschar och bastu. Ingen elektronik tillåts under resan, utan detta ska vara din chans att både komma igång och stressa ned.
Plus: Max 20 deltagare på 4-5 ledare gör detta till ett extremt personligt läger. God mat och den enastående miljön är andra plus.
Minus: Resan till Umeå ingår inte i priset.
Arrangeras av: Hälsocamp / Holmön
När: 22/5-28/5, 29/5-4/6, 5/6-11/6
Var: Holmön, Västerbotten
Pris: 7 495 kr
Ingår i priset: Transfer från och till Umeå. Logi i flerbäddsrum på prästgården. Tre träningspass om dagen i en fantastisk miljö. Nyttig mat: frukost, lunch, mellanmål och middag, lagas av kocken på plats. Varje kväll står undervisande och inspirerande  föreläsningar på schemat.
Boka på: halsocamp.se

Training camp
Här kan du välja och vraka bland allt från löppass med olika svårighetsgrader till alla typer av styrketräningspass. Området är lugnt och vackert och i närheten finns allt från golfbanor till friidrottsanläggningar och tennisplaner. Hotellet är jättelikt och har fina rum med balkong med utsikt över Atlanten.
Ett stort plus är utbudet, som ingen annan resa kommer i närheten av, och alla duktiga ledare. Minus är att det lätt kan bli opersonligt i och med att antalet resenärer kan uppgå till hundratal, samt att buffén blir outhärdlig i längden.
Arrangeras av: Springtime Travel
När: En eller två veckor med avresedagarna 27/2, 6/3, 13/3, 20/3, 27/3, 3/4, 10/4, 17/4, 24/4, 1/5, 8/5
Var: Monte Gordo, Portugal
Pris: 8 995 kr-15 995 kr beroende på val
Ingår i priset: Flyg, transfer och logi. Middag eller lunch ingår. Fritt deltagande i alla praktiska och teoretiska aktiviteter. Professionell träningsledning av ledarstaben. Föreläsningar. Möjlighet att gratis låna och prova på utrustning. Gratis utnyttjande av hotellets spaanläggning.
Boka på: springtime.se

Yogaresa
Den här yogasemestern arrangeras i de vackraste delarna av Marocko. Du bor på tre olika pensionat och hotell under veckan. Resan tar dig från den rosa staden Marrakech till det bohemiska Essaouira, där du kan shoppa, rida kamel, vandra, surfa eller bara njuta av Marockos stränder. Allt detta, plus massor av yoga och avslappning borgar för en riktig hälsoresa.
Plus: Du får se mycket av Marocko, eftersom du inte bor på samma ställe under hela resan.
Minus: Du måste ta med dig mycket fickpengar, eftersom luncher och middagar, samt diverse utflykter inte ingår i priset.
Arrangeras av: Inshape Travel
När: Avresa för en veckas semester den 25 februari, 10 mars och 26 maj
Var: Marocko
Pris: 7 900 kr-9 500 kr beroende på tillval
Ingår i priset: Sju nätters boende inklusive frukost. Del i dubbelrum, transfer till och från Marrakech flygplats. Alla yogapass (11 st), samt alla lokala transporter.
Boka på: inshapetravel.se

Svenska hälsocampen

Med Träningsexperten Martin Lidberg i spetsen är detta lägret för dig som verkligen har bestämt dig. Deras mål är att erbjuda en helhetslösning och inte en ”quick fix”. Tränings- och och kostprogrammen utormas individuellt, beroende på dina förutsättningar och målsättning. Deras välutbildade stab står till ditt förfogande för att lägret ska bli starten på ditt nya liv.
Plus: Kunnig och inspirerande personal. Tar ett helhetsgrepp och jobbar verkligen mot en livsstilsförändring.
Minus: Egentligen bara priset. Inte alla har råd med 19 500 kr.
Arrangeras av: Inpirata
När: Uppbyggnadsperiod 5/4-1/5, hälsocamp 2/5-9/5, fortsättning hemma 10/5-30/5.
Var: Rättvik, Dalarna
Pris: 19 500 kr
Ingår i priset: Under uppbyggnadsperioden får du ett kost- och träningsprogram som är anpassat utifrån din egen målsättning. Under hälsocampen ingår sju dagars helpenison på Hotell Lerdalshöjden i Rättvik och olika sorters träning samt god och hälsosam mat. På plats finns instruktörer, kiropraktorer, massörer och mentala coacher. Föreläsningar och workshops ingår i schemat. Efter lägret får du nya träningsprogram som du ska följa i tre veckor.
Boka på: inspirata.se/halsocampen

Skribent: Jostein Sunesson

Inga Kommentarer Ännu

Lämna Ett Svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.