Passa på att fylla upp skafferiet med smarriga rawbars av naturliga ingredienser, utan raffinerat socker. Här bjuder Hanna på sitt recept på läckra kokosbars – ett måste för dig som gillar kokos!
Hanna Sundell är en f.d. ekonom som efter studier vid gastronomiprogrammet startade sitt företag, ”Hanna´s kitchen”. Hon utvecklar sina produkter och recept utifrån växtbaserade, naturliga ingredienser utan raffinerat socker. Fokus ligger på att ta fram enkla recept med mycket smak.
– Jag är så glad att få möjligheten att inspirera med recept och bilder som jag hoppas ska vara till glädje och njutning, säger Hanna.
Och vi är glada att få ta del av alla Hannas godsaker, ett nytt recept varje vecka. Först ut blir detta enkla på gudomligt goda kokosbars som smakar minst lika (om inte ännu bättre) än bounty. Dessutom är det fyllda med näring, vitaminer och mineraler. Allt gjort från grunden, till och med din egen raw choklad!
Kokosbars
Ingredienser:
– 100 gram medjooldadlar (går även bra att använda andra dadlar)
– 40 gram riven kokos
– 40 gram kokosmjölk (använd det tjocka vita lagret)
– 0,5 tsk vaniljpulver
– 1 tsk kanel
– En nypa salt
Raw choklad
Blanda alla ingredienser nedan:
– 1 dl raw kakao (går även bra att använda vanlig)
– 3 dl smält kokosolja
– 3 msk lönnsirap (eller honung)
– 0,5 tsk vaniljpulver
Gör så här:
1. Kärna ur dadlarna och blanda i en mixer.
2. Fördela i en form med bakplåtspapper.
3. Lägg i frysen i minst en timme.
4. Smält mörk choklad (gör antingen egen raw choklad, eller köp mörk choklad, minst 70% av god kvalité).
5. Skär lagom stora mumsbitar och doppa i chokladen.
6. Strö över riven kokos.
7. Förvara i frys och ta fram för njutning
Recept och foto: Hanna Sundell.
Följ gärna Hanna´s kitchen på Facebook och instagram @hannas.kitchen. Hanna kommer inom kort även att lansera en webbshop, så håll utkik!