Knäckebrödsgranola – supergott, enkelt recept

knäckegranola
Inga betyg än
Gå till recept Skriv ut receptet

Vill du förnya din frukost eller toppa mellanmålet med något riktigt knaprigt och gott? Gör din egen knäckebrödsgranola, snabbt och lätt med detta recept.

Knäckebröd är kanske det absolut bästa brödet att ha hemma eftersom det både har lång hållbarhet, ger dig goda fibrer och smak, men har du testat knäckebrödsgranola? Ännu ett knaprigt och läckert sätt att äta det populära brödet på, en kul variation till din vanliga frukostmacka eller mellanmål? Prova Martina ”Skippa Sockret” Norlings smarta och enkla recept med knäckebröd som bas.

knackegranola2 - knäckebrödsgranola

Knäckebrödsgranola – supergott, enkelt recept

Ingredienser:

  • 5 dl grovt krossat knäckebröd
  • 2 dl havregryn
  • 1 dl pumpakärnor
  • 1 dl solroskärnor
  • 1 msk chiafrön
  • 1/2 dl vatten
  • 3 msk honung alt. annan valfri sötning
  • 2 msk rapsolja
  • 1 tsk kanel eller efter smak
  • Torkade äppelbitar (valfritt)
  • Kokosflakes (valfritt)

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 150°.
  2. Krossa knäckebrödet grovt eller efter eget tycke och blanda ihop med havregryn, pumpakärnor, solroskärnor och chiafrön.
  3. Blanda ihop vatten, sötning, rapsolja och kanel i en separat bunke eller skål. Häll sedan vätskan över de torra ingredienserna och se till att blanda runt ordentligt.
  4. Häll ut granolan på en plåt med bakplåtspapper och rosta i ugnen 25-35 minuter eller tills granolan får en gyllene och fin färg. Rör gärna om efter halva tiden.
  5. När granolan har svalnat hela kan du tillsätta torkade äppelbitar, kokosflakes eller annat gott som du gillar!

knackegranola_skal - knäckebrödsgranola

knäckegranola
Skriv ut Pin
Inga betyg än

Knäckebrödsgranola

Måltid Frukost, Mellanmål
Tag frukost, frukosttips, granola, knäckebröd, knäckebrödsgranola, leksand knäckebröd

Ingredienser

  • 5 dl grovt krossat knäckebröd 
  • 2 dl havregryn
  • 1 dl pumpakärnor
  • 1 dl solroskärnor
  • 1 msk chiafrön
  • 0,5 dl vatten
  • 3 msk honung alt. annan valfri sötning
  • 2 msk rapsolja
  • 1 tsk kanel
  • 1 dl torkade äppelbitar
  • 0,5 dl kokosflingor

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 150°. Krossa knäckebrödet grovt eller efter eget tycke och blanda ihop med havregryn, pumpakärnor, solroskärnor och chiafrön.
  • Blanda ihop vatten, sötning, rapsolja och kanel i en separat bunke eller skål. Häll sedan vätskan över de torra ingredienserna och se till att blanda runt ordentligt.
  • Häll ut granolan på en plåt med bakplåtspapper och rosta i ugnen 25-35 minuter eller tills granolan får en gyllene och fin färg. Rör gärna om efter halva tiden.
  • När granolan har svalnat hela kan du tillsätta torkade äppelbitar, kokosflakes eller annat gott som du gillar!

knackepizza3 - knäckebrödsgranola

Commenter's avatar
Anna Jonasson

Chefredaktör, SportHälsa

annajonasson.sporthalsa.se är en av Sveriges äldsta och mest inflytelserika bloggar inom träning och hälsa, med 14 år på nacken. Här får du ta del av träningspass, recept och Anna Jonassons vardag som 4-barnsmamma och chefredaktör på webbtidningen SportHälsa. Alltid med rörelseglädje och hälsa i fokus, utan pekpinnar.

Inga kommentarer

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Receptbetyg





Innan du spelar på casino utan svensk licens är det viktigt att du har full koll på vad som gäller och vilka casinon som är bäst.