Go Back
knäckegranola
Print Pin
Inga betyg än

Knäckebrödsgranola

Måltid Frukost, Mellanmål
Tag frukost, frukosttips, granola, knäckebröd, knäckebrödsgranola, leksand knäckebröd

Ingredienser

  • 5 dl grovt krossat knäckebröd 
  • 2 dl havregryn
  • 1 dl pumpakärnor
  • 1 dl solroskärnor
  • 1 msk chiafrön
  • 0,5 dl vatten
  • 3 msk honung alt. annan valfri sötning
  • 2 msk rapsolja
  • 1 tsk kanel
  • 1 dl torkade äppelbitar
  • 0,5 dl kokosflingor

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 150°. Krossa knäckebrödet grovt eller efter eget tycke och blanda ihop med havregryn, pumpakärnor, solroskärnor och chiafrön.
  • Blanda ihop vatten, sötning, rapsolja och kanel i en separat bunke eller skål. Häll sedan vätskan över de torra ingredienserna och se till att blanda runt ordentligt.
  • Häll ut granolan på en plåt med bakplåtspapper och rosta i ugnen 25-35 minuter eller tills granolan får en gyllene och fin färg. Rör gärna om efter halva tiden.
  • När granolan har svalnat hela kan du tillsätta torkade äppelbitar, kokosflakes eller annat gott som du gillar!