Kickstarta din träningshöst – med Princefitness Bootcamps

Den varmaste sommaren på 260 år lider mot sitt slut, och med den även våra ursäkter. Nu är det dags att rulla ur hängmattan och nystarta den uppfriskande hösten med en rejäl utmaning hos Princefitness Bootcamps. 

Med Princefitness bootcamps tränar du tabata, militärinspirerad träning, konditionsträning, backträning samt coreträning, crossfit bootcamp, där alla träningsformer blandas under 4 veckors stenhård träning. Träningen hålls måndagar, onsdagar och torsdagar och för avancerad nivå tisdagar och fredagar. Alla pass erbjuds både inomhus och utomhus i Kronobergsparken. I en grupp är det mellan 15-20 deltagare för att alla ska kunna bli sedda och att gruppen ska få en bra gemenskap. Under ett pass är träningen både individuell, i grupp och i par.


Foto: Fanny Löfgren

På ett bootcamp arbetar man med funktionell träning som är den mest effektiva träningen om man vill uppnå snabba resultat. Du bygger upp en grundfysik av styrka, smidighet, rörlighet samt explosivitet som ger en bra grund för att utveckla din träning. För att kunna uppnå maximalt resultat är rätt teknik ditt viktigaste redskap. Med rätt teknik och kroppskontroll kommer du kunna utföra övningar med din egen kroppsvikt som du inte trodde var möjligt.

Variation är viktigt för att inte tappa motivationen och glädjen i att träna, därför är inget pass det andra likt och du kommer att lära dig nya övningar och tekniker varje pass. Upplägget är tufft men grunden simpel och alla övningar anpassas efter deltagarens egna förutsättningar. Dessa avanceras sedan i takt med att gruppen utvecklas och blir starkare. Det innebär att ett bootcamp utmanar och utvecklar alla, oavsett om du är nybörjare eller har tidigare erfarenhet av träning.


Foto: Fanny Löfgren

På ett bootcamp kan det förekomma redskap som viktvästar, battleropes, bildäck m.m. Ett flertal av de övningar vi jobbar med har mycket gemensamt med träningsformen CrossFit, och ska leda till en ökad fettförbränning, en förbättrad kondition och en höjd styrkenivå samt hjälpa dig att etablera nya vardagsrutiner med regelbunden motion som ett viktigt inslag.

Varje pass börjar med dynamisk stretching och uppvärmning. Uppföljningen består av ett brett utbud av olika träningsmoment som t.ex. viktlyftning, träning med egen kroppsvikt, spänstövningar och intensiva explosivitetsövning.

Edit: Marcus Gustavsson

Nästa omgång Bootcamps börjar redan den 27/8 i Kronobergsparken i Stockholm, så tveka inte. Läs mer och anmäl dig här.

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras