Kickstarta 2018 med ett löplopp 5 lopp till early bird-priser

Kickstarta 2018 med ett löplopp

Julen är snart över för den här gången, men vi har desto mer att se fram emot. Ett nytt år med nya möjligheter och peppande utmaningar – till exempel ett löplopp. Här är fem lopp vi rekommenderar som just nu erbjuder rabatterade priser om du anmäler dig i tid.

Ett riktigt bra sätt att kickstarta 2018 på är att anmäla dig till ett lopp. Det din ökar motivationen och ger tydliga mål att jobba mot. Ge dig själv en rolig utmaning nästa år och anmäl dig redan nu till ett rabatterat pris. Men vänta inte för länge – “early bird”-priserna finns bara tillgängliga under en viss tid.

1. Stockholm Winter Run

Ort: Stockholm
När: 27 januari 2018
Distans: 5 och 10 km
Hemsida: www.winterrun.com/lopp/stockholm

Sätt färg på januari månad med Winter Run – en av Stockholms häftigaste löpningsfester. Loppet, som årligen lockar tusentals entusiastiska löpare, går genom ett vinterupplyst Skansen där eldkorgar, facklor, eldjonglörer och dj:s skapar en fantastisk tillställning med magisk inramning.

Banan, som består av ett/två varv på en femkilometersbana (där cirka hälften av löpningen genomförs inne på Skansen), är relativt lättsprungen och perfekt för stora som små. Start- och målgång sker på Sollidsplanen i anslutning till väskförvaring och restauranger. Efter loppet kan man med fördel bege sig till Skansen Terassen för återhämtning i form av dryck och mat.

Anmäl dig här innan den 31 december med koden SPORTHÄLSA för 20 % rabatt.

2. Nyköping WinterTrailRun

Ort: Nyköping
När: 3 mars 2018
Distans: 10,5 km
Hemsida: www.wintertrailrun.se

Den 3 mars är det dags för andra upplagan av Nyköping WinterTrailRun – ett härligt och utmanande terränglopp för motionärer och elitlöpare. Banan, vars underlag till stor del består av skogsterräng och stig, har varierad kupering med både tuffa höjdstigningar och snabb-löpta sträckor.

För löpare som är sugna på att inleda våren med en rejäl utmaning är Nyköping WinterTrailRun, med sin natursköna skogsmiljö och varierade terräng, ett utmärkt val. Tävlingen utgör en kontrast till de stora stadsloppen och folkfesterna med sin småskalighet och back-to-basic-attityd. Ta med familjen, njut av Palstorps Vintermarknad och avsluta sportlovet i naturen. God mat och värmande eldar finns det gott om på arenan.

Anmäl dig här innan den 3 januari 2018 för ett lägre pris.

3. STHLM Trail Run

Ort: Stockholm
När: 5 maj 2018
Distans: 5, 10 och 20 km
Hemsida: www.sthlmtrailrun.se

Upplev Stockholm på ett helt nytt sätt med STHLM Trail Run – ett härligt lopp som går genom mysiga Lill-Jansskogen och Fiskartorpsterrängen. Här, bara en kort tur från city, kan alla typer av löpare se fram en bana som innehåller snårig skog, smala stigar och vackra berghällar.

Likt tidigare år finns distanserna 5 km och 10 km tillgängliga, och oavsett vilken sträcka du än väljer så utlovas en unik trailupplevelse. Välj den korta och tuffa sträckan eller spring den längre som tar dig djupare in i skogarna, uppför fler backar och närmare vattnet. Nytt för i år är dessutom en helt ny sträcka på 20 kilometer.

Anmäl dig här innan den 28 januari 2018 för ett lägre pris.

4. 2XU Idre Fjällmaraton

Ort: Idre Fjäll
När: 25 augusti 2018
Distans: 12, 28 och 45 km
Hemsida: www.idrefjallmaraton.se

2XU Idre Fjällmaraton är ett nytt lopp som får sin efterlängtade premiär den 25 augusti 2018. Loppet, som kommer att ringla genom de natursköna markerna runt Städjan och Idre Fjäll, siktar på att bli en tuff men unik utmaning för både elit- och motionslöpare från hela Norden.

För att ge tävlingsdeltagarna en sann vildmarksupplevelse kommer 2XU Idre Fjällmaratons banor att gå längs vackra fäbodleder och förbi traditionella lappkåtor. Med inspirerande vyer, mäktiga fjäll och varierad terräng utlovas en fantastisk löparresa in i det samiska kulturlandet. Tack vare tre olika distanser: 45 km, 28 km och 12 km – samt Askes Fjällmaraton för barn – passar 2XU Idre Fjällmaraton alla typer av traillöpare.

Anmäl dig här innan den 31 januari 2018 för ett lägre pris.

5. Hässelbyloppet

Ort: Stockholm
När: 14 oktober 2018
Distans: 10 km
Hemsida: www.hasselbyloppet.se

Sedan starten 1915 har Hässelbyloppet varit en uppskattad löparfest för både motionärer och elitlöpare. Flera av landets bästa långlöpare deltar årligen i loppet och genom åren har en rad imponerande resultat noterats i tävlingen.

Med en lättlöpt och inspirerande bana som går genom Hässelby, Grimsta, Råcksta och Vällingby är loppet en trivsam upplevelse för alla deltagare. Banan passar bra för löpare som satsar på att få en bra tid på 10 km och för de som bara vill känna på hur det är att genomföra en miltävling för första gången. Loppet avslutas inne på Hässelby IP där mat, dryck och väskinlämning finns att tillgå.

Anmäl dig här innan den 18 mars 2018 för ett lägre pris.

 

Text: Mauritz Carlström

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras