Kicka igång terminen med 8 roliga höstaktiviteter

Kicka igång terminen med 8 roliga höstaktiviteter

Sommaren börjar lida mot sitt slut och vi går mot mörkare tider. Hösten ligger runt hörnet och gradvis sjunker temperaturen. Men hösten kan vara minst lika bra som sommaren med rätt knep. Här är åtta saker du kan göra för att få färg på tillvaron i höst.

sites/default/files/host4.jpg

1. Baka

Fika är Sveriges ospecificerade nationalrätt och recepten är många. Om du gör fikabrödet själv är det också lättare att hålla koll på vad du får i dig. Det finns massvis av nyttiga tips på gofika! Samla vänner och familj och bjud på hembakat, nyttigt tilltugg till kaffet.

2. Koppla av
Även de regnigaste av dagar kan sprida solsken i livet, för finns det egentligen någonting mysigare än att vira in sig i filt under en blåsig höstdag? Koka en kopp te och sitt i soffan med en bok till ljudet av smattrande regndroppar som faller – alla förtjänar vi att få koppla av!

3. Fortsätt simma!
Bara för att sommaren tar slut gör inte badsäsongen detsamma. Ta med handduken och badkläderna och gå till närmsta simhall för att motionera. Vatten är underbart och friheten att simma ska inte begränsas till enbart en årstid!

sites/default/files/host5_1.jpg

4. Utmana dig själv!
Gör någonting du inte gjort förut, stort som litet. Det kan vara att prova nya träningsformer, pyssla, spela på casino eller sticka – känslan av att klara nya utmaningar gör under för självkänslan!

5. Träffa människor
Det är lätt att känna sig ensam under höstens ruskiga tider. Att träffa vänner, familj eller lära känna nytt folk är det fantastiskt sätt att peppa sig själv på.

sites/default/files/host5_0.jpg

6. Höststäda
Att städa är kanske inte alla människor största nöje, men om det ändå ska göras så varför inte göra det ordentligt? Gör ett projekt av det! Höj volymen på radion och fuldansa med moppen som din partner, koppla av med kaffe med jämna mellanrum och försök ha kul. Denna aktivitet fungerar utmärkt både ensam och med en partner.

7. Hitta ut!
Hösten må förknippas med grå himmel, men en solig höstdag är minst lika vacker som en under sommartid. Att ta promenader, jogga och hitta ut under hösttid är fantastiskt underskattat och hur fint som helst.

sites/default/files/host3.jpg

8. Hitta ditt ljus i tunneln
Trots att höstens färger är hur fina som helst kan man inte undgå att hösten är en årstid med kyla runt hörnet. Därför är det skönt att ha någonting att se fram emot senare. Boka in en weekend-resa, spa eller bara en konsert för att ge dig själv någonting att längta efter!

Text: Christian Sundqvist
Bilder: Pixabay

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras