JumpYard i Nacka Forum – kul aktivitetspark för både vuxna och barn

jumpyard i nacka

Tänk dig en stor aktivitetspark där du både får kittlande utmaningar, leka loss, stärka kroppen utan att du tänker på det och umgås med personer du gillar – i olika åldrar. Här tar vi dig med till JumpYard i Nacka Forum, det perfekta stället för aktiv lek inomhus.

Mitt i hjärtat av Nacka Forums stora köpcenter hittar du JumpYard – fullt av aktiviteter för dig som gillar lekfull rörelse, för egen del eller att ge till några du tycker om. Vi gjorde ett studiebesök ihop med våra barn och blev lika uppspelta.

På JumpYard i Nacka Forum kan du både hoppa trampolin, åka linbanan Sky Rider, klättra Clip ’N Climb, dyk in i nya världar via VR, kämpa på en Ninjabana, spela fotboll och mycket mer. Av säkerhetsskäl är åldersgränsen från 6 år och uppåt, med vissa undantag för 4-5 år i vuxens sällskap under lugna timmar (dock ej  kl 10-18 på helger och lov). Annars är alla välkomna!

”Vårt hopp är att motverka stillasittande!”

Alla blir utrustade med snygga trampolinsockor som har halkskydd för att skydda både dig och utrustningen. Sockorna kan du sen ta med hem och använda igen vid nästa besök. I övrigt rekommenderas sköna och rörliga kläder, för risken är stor att du blir varm.

Konceptet bygger på att utforska dina förmågor, vara aktiv och få det där magpirret av att upplevelser utöver det vanliga. Träna på att göra volter och stärk din fysik utan att du tänker på det.

7 fördelar du får av att hoppa

1. Roligt. Som vi nämnt ovan. Många av oss kan le åt barndomsminnen när vi hoppar hopprep eller upp på saker, det plockar liksom fram lekfullheten i oss. Som vuxen är det ofta mer utmanande fysiskt också, vilket somlig går igång på medan andra gillar att det inte känns som träning.

2. Förbättrar din kardiovaskulär hälsa. Att hoppa ökar pulsen på samma sätt som när du går, springer, tar i trapporna eller cyklar. Den typen av träning gör att kroppen lär sig använda syre effektivt, vilket bidrar till att ditt hjärta, lungorna och ditt cirkulationssystem stärks.

3. Ökar din balans och koordination. När du hoppar hopprep använder du hela kroppen och tränar din förmåga att utföra olika rörelser samtidigt.

4. Stärker musklerna. Att hoppa kräver engagemang i hela kroppen. Muskulärt stor betoning på core, lår, rumpa, vader och axlar.

5. Minskar stress och ökar din pigghet. All form av rörelse är bra för att få igång kroppens produktion av endorfiner, vilka gör oss glada och får oss att släppa oro.

6. Smidigt. Till uppvärmning- eller under träningspasset, som lek eller rörelsepaus. Hopprep är någon av de enklaste och billigaste rörelseformerna där du jobbar med puls och styrka på kort tid.

7. Ökar bentätheten. Liksom annan belastning är hopp och stötar bra för vårt skelett.

Förutom att hoppa hittar du även flera häftiga klätterväggar att prova på JumpYard i Nacka Forum med personal som hjälper till med utrustning och tips. Säkerhet är av högsta prioritet och det främsta kriteriet när det gäller val av utrustning.

JumpYards Holländska leverantör har levererat över 150 trampolinparker och designen följer den amerikanska standarden ASTM till fullo, samt den brittiska vägledningen PAS5000. Det betyder att utformningen av parken och personalens arbetssätt är gjort för att minimera antalet skador.

JumpYard i Nacka Forum är mer än en trampolinpark. Lek fritt eller anmäl dig till JumpSchool i trampolinhopp, boka en PT för att lära dig dina drömtricks, bjud in till kalas, överraska skolklassen eller dina arbetskollegor med en aktivitet som alla kommer att älska.

Enda nackdelen med det här stället är att tiden går för fort och ingen vill gå hem. Vi kommer absolut besöka JumpYard igen och rekommenderar dig varmt att göra detsamma!

Läs mer om öppettider och priser på JumpYards hemsida.

Inga Kommentarer Ännu

Lämna Ett Svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.