Jordgubbspizza med mascarpone och kokos – sommarrecept med Cajsa Warg

jordgubbspizza

På Cajsa Warg vill man bjuda på en upplevelse för alla sinnen. Klassisk musik, detaljer av trä i inredningen, dofter från maten som lagas och råvarorna som dukas upp. Affärsidén är att välja ut och säkra smak, kvalitet och hållbarhet så att kunden alltid får en god eftersmak.

Maten lagas på plats i butikerna med fokus på smak och med utvalda råvaror. Viktigast av allt på Cajsa Warg är smaken. Därför smakar de på allt som tas in i sortimentet och på alla råvaror som levereras. De tar reda på om jordgubbarna är goda och om köttet är mört nog. De känner många av sina leverantörer personligen och har ständiga diskussioner med dem om smak och kvalitet.

Cajsa Wargs Jordgubbspizza med mascarpone och kokos

Äntligen är säsongen för jordgubbar här! På Cajsa Warg provsmakas jordgubbarna varje dag för att säkerhetsställa kvalitén. Tröttnar du på att äta dem som godis så tycker vi att du provar det här receptet.

Du behöver
(4 personer)

  • 1 färsk pizzadeg
  • 150 g mascarponeost
  • 100 g färska jordgubbar
  • 1 msk flytande honung
  • 1/2 dl rostade kokosflingor
  • Citronmeliss till garnering

Gör så här

  1. Förvärm en plåt i ugnen på 225 grader varmluft.
  2. Kavla ut pizzadegen på bakplåtspapper, så tunt du kan!
  3. Bre ut mascarponeosten. Lämna dock 1 cm på kanterna.
  4. Toppa med tunt skivade jordgubbar, ringla över honung och stö de rostade kokosflingorna över.
  5. Gräddas 10 minuter i ugnen. Innan servering strör du ut citronmelissblad på toppen!

jordgubbspizza

Hos Cajsa Warg hittar du noggrant utvald mat som är snäll mot människor och miljö, ofta närproducerad efter säsong. Men framförallt är den utvald för smakens skull.
Läs mer om Cajsa Warg

cajsa warg