Jämför lån för att hitta det som passar dig bäst

När det kommer till att hitta ett lån är det viktigt att du inte väljer det första bästa lånet, utan att du tar dig tid att jämföra mellan lån. När du tar ut ett lån är det viktigt att du vet att du har råd med återbetalningarna av lånet, och att räntan inte är för hög. Räntan är också något som är viktigt och det är räntan som bestämmer hur mycket lånet kommer att kosta för dig i längden. 

Idag finns det många tjänster som du kan använda dig av för att jämföra lån. Du kan bland annat jämför lån hos Sambla för att hitta det rätta lånet för dig. Tjänsten är kostnadsfri och du får upp lån som passar dina behov. Att använda sig av en sådan tjänst är alltid rekommenderat om du vill jämföra mellan olika lån. Att göra det själv är inte enbart svårt, men det är också inte bra för din UC. Med hjälp av kreditförmedlare är det enklare att hitta ett lån som är anpassat för dig. 

Lån efter dina behov

Idag finns det många olika typer av lån som du kan välja mellan beroende på vad du behöver pengarna till. Du kan antingen låna pengar med säkerhet eller låna pengar utan säkerhet. Lån med säkerhet är lån som billån där du har bilen som säkerhet. Det betyder om du inte kan betala tillbaka kommer bilen att pantsättas för att betala tillbaka ditt lån. Lån utan säkerhet är precis vad det låter som, ett lån som inte har säkerhet. Du tar ett lån som det inte finns ett krav för hur du ska använda det. Detta lån kommer ofta med lite högre ränta eftersom det inte finns en säkerhet för lånet. 

Hitta den bästa räntan

Räntan är något som är helt baserad på dig och dina personliga omständigheter. Det beror också på vad för sorts lån du har ansökt om, till exempel om du har ansökt om ett snabblån är räntan ofta lite högre. Är det ett bolån kommer detta ha en lägre ränta än ett privatlån. Det finns även sätt du kan hålla räntan nere genom att ansöka med en medlåntagare eller att ha en personlig borgen för din ansökan. Om det finns en medsökare är detta en säkerhet för banken vilket betyder att chansen för en lägre ränta är större. En låntagare har samma skyldighet att betala tillbaka lånet som du har. En borgenär har också en skyldighet att betala tillbaka lånet, men enbart om du själv inte sköter din återbetalning av lånet. 

Låna trots betalningsanmärkningar

Om du tidigare har haft betalningsanmärkningar kan det kännas som en djungel att försöka hitta ett lån, men det är inte omöjligt. Idag finns det många långivare som fortfarande godkänner en ansökan trots betalningsanmärkningar sedan innan. De flesta långivare har kravet att du inte har några aktiva skulder hos kronofogden, men att betalningsanmärkningar är okej. Det kan finnas krav på att du måste ha en borgenär eller en medlåntagare, men inte alla kräver detta. 

Låna utan att påverka din UC 

När du letar efter lån vill du inte påverka din UC på ett negativt sätt. Om du ansöker om lån efter lån kommer detta att påverka din kreditvärdighet eftersom det både visar långivare att du är desperat, och de vet inte hur många lån du har ansökt om. När du ansöker med en kreditförmedlare jämförs dina detaljer med många olika lån, men för det mesta sker enbart en ansökan till UC. Det betyder att din UC med en kreditförmedlare inte kommer att bli påverkad negativt, och därmed ger dig en större chans till ett lån med en bra ränta. 

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.