IQ-bältet – smartaste förvaringen under träningspasset

IQ-bältet – smartaste förvaringen under träningspasset

Trött på fladdrande sladdrar, skramlande nycklar, mobiler och kontokort? IQ-bältet är den nya, smarta förvaringen som gör det enkelt och bekvämt att ta med alla småprylar under träningspasset.

IQ-bältet

Smart förvaring av sladdar, mobiltelefon, nycklar och annat du vill ha med dig under ditt träningspass.

* För löpning, ridning, cykling och många andra sporter.

* Fukttålig ficka för telefonen som kan styras genom ett plastfönster. Passar de flesta mobiler.

* Två fickor för nycklar och kreditkort.

* Avtagbar axelrem med blixtlås som håller hörlurssladden på plats.

* Alternativ till reflexvästen. Det reflekterande materialet i IQ-bältet är av M3-kvalitet.

* Pris cirka 400 kronor, finns på www.iqx.se och i utvalda butiker. 

IQ-bältet är den ultimata träningsprylen för dig som vill koncentrera dig på träningen utan att behöva rätta till hörlurar eller ha skramlande prylar i fickorna. Genom den avtagbara axelremmen försedd med reflexer och blixtlås hålls hörlurssladden på plats även under de tuffaste passen. Telefonen placeras i en fukttålig ficka vilken du enkelt styr genom plastfönstret.

– Idén till bältet uppstod under en löpartur 2011. Jag älskar själv att springa, vad jag däremot inte älskar med löpningen är nycklar som skramlar, hörlurssladden som hänger och slänger och mobiltelefon som skumpar i fickan. Tidigare använde jag en armficka men jag tyckte bara att den skavde och halkade ner. Väl i spåret började en idé om en smartare lösning att växa fram. När jag kom hem köpte jag lite tyg och började tillverka den första prototypen av bältet. År 2013 var alla finesser på plats och bältet blev klart för försäljning, berättar Anna Ekholm, brandman och grundare av IQ-bältet.

sites/default/files/iqx_anna1_fotograf_joachim_evhammar.jpgAnna Ekholm

Komfort och säkerhet
Då Anna även arbetar som brandman har hon designat bältet för att ge bäst möjliga säkerhet. Förutom att bältet ger goda förvaringsmöjligheter är det även ett alternativ till reflexvästen då axelremmen är försedd med reflekterande material. Bältet är tillverkat i ett lätt material och spänns enkelt åt på kroppen vilket gör att det sitter på plats under hela träningspasset utan att skava eller ge belastningsskador.

– Många springer med telefonen i handen eller i sin sport-bh, något som både blir obekvämt och riskerar en felaktig belastning. IQ-bältet ger en smart förvaring med funktionella detaljer. Du märker inte att du har på dig bältet men du märks i trafik och mörker. Bältet passar lika bra under cykel- och ridturer eller andra aktiviteter när du kräver en god rörelsefrihet.


Används av eliten

En av dem som använder IQ-bältet är Maria Akraka. Före detta medeldistanslöpare som har tagit 18 SM-guld, två svenska rekord och som under karriären var rankad femma i världen på 800 och 1500 meter inomhus.

– IQ-bältet är verkligen ett smart sätt att förvara mobilen, nycklarna och annat du vill ha med dig under ett träningspass. Till och med hörlursladden hålls på plats. Att ingen har kommit på det här tidigare, säger Maria Akraka.

Mer information: www.iqx.se 

Text: Redaktionen

Foto: Joachim Evhammar, Marek Marsina Master, Linn Holm Ekholm

Inga Kommentarer Ännu

Lämna Ett Svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.