Internet håller dig sommarfräsch

Internet håller dig sommarfräsch

Under semestern kan det vara svårt att hålla träningen i gång och många vill bara njuta av ledigheten. Internet gör det lättare att hålla sig i form oavsett om man är i stugan, husvagnen eller i båten.

Träningen under sommaren kan vara rejält omotiverat och svårt då många träningslokaler håller stängt. Men med internetuppkoppling och nerladdning via nyare mobiltelefoner kan man ha bra koll på träningen under sin ledighet. Det kan tyckas att vid semestertid ska man vara ledig och inte tänka så mycket på alla vardagsrutiner och dylikt.

Men den före detta proffsboxaren Pablo Roberto säger till Metro att det inte finns några ursäkter att släppa träningen under sommarperioden. Han menar att vi snarare ska göra tvärtom, träna mer. Nu finns det flera webbsidor som man kan få hjälp och inspiration föratt hålla igång då man är som mest omotiverad.

En hemsida som gör det omöjliga möjligt är motimate.se där man via ett medlemskap kan få både träningsprogram, statistik över sin träning och sina värden. På webbsidan ger bland annat tränaren Paolo Roberto, löpexperten Malin Ewerlöf Krepp och motivationsexperten Elizabeth Gummesson olika råd och tips till medlemmen.

Via datorn eller mobilen ska medlemmen kunna få intima råd och inspirationer som gör träningen under sommaren både blir roligare och mer motiverad . Det som många gör är att man tar åt sig för mycket av träningsupplägg och då blir det en prestationsångest i stället.

– Bara man rör lite på sig varje dag under sin ledighet gör att man kommer tillbaka i toppform och slipper se ut som en barbapapa, säger Paolo Roberto till Metro.

/Kenneth Andersson

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras