Hur knäskydd förbättrar din träning

knäskydd

Händer det att du känner dig stel eller får ont i knän och leder i samband med träning? Här berättar vi hur det svenska företaget Back on Track, specialister på knäskydd som reflekterar infraröd energi, förbereder dig inför din träning, ökar din prestation och återhämtning.

För dig som lever ett aktivt liv kan knäproblem komma plötsligt i samband med ett träningspass, men också mer gradvis, som en molande smärta. Som tur är finns det snabb hjälp, som smidiga knäskydd. 

Knäskydd för stöd och stabilitet

Skador i knäleden är tyvärr väldigt vanligt inom all träning och idrott. Det kan till exempel handla om överansträngning, skador i korsband, leder och ligament, såväl som artros, förslitningar, löparknä eller hopparknä. Även stelhet och svullnad är exempel på träningsrelaterade symtom som kan upplevas begränsande. Med ett bra och följsamt knäskydd, får du stöd och stabilitet, samtidigt som du skyddar leder, senor och muskulatur.

På Back on Track arbetar man sedan tjugo år tillbaka med bland annat högkvalitativa knä-, led, – och muskelskydd, som tack vare innovativ textilteknologi kan öka blodcirkulationen, och förbereda dig inför träningspasset, samtidigt som de kan förbättra både din prestation och återhämtning.

För dig som har eller haft återkommande träningsskador har knäskydden även ett rehab-syfte som kan lindra besvär och problem med stela och ömma knän. Men hur fungerar det? Svaret kallas Welltex®, och är en unik textilteknologi som utvecklats av Back on Track. 

Golf knäskydd

Patenterad teknologi och infraröd energi

Welltex® bygger på en unik sammansättning mineraler som gör gott för leder och muskler. Mineralerna, som smälts in i tygets fibrer vid tillverkning, fångar upp din naturliga kroppsvärme och återreflekterar den som långvågig infraröd energi. 

Infraröd energi är känd för sin förmåga att öka blodcirkulationen, vilket är gynnsamt vid alla former av fysiskt aktivitet, oavsett om du har spända muskler eller återhämtar dig från en skada. 

Det var under en resa till Kina som Back on Track´s grundare och VD, Dr Erland Beselin, för första gången kom i kontakt med så kallad långvågig värmeenergi och imponerades av den positiva och läkande inverkan mineraler har på både människor och djur.

Resten är som man brukar säga historia. Idag är Back on Track-effekten ett faktum, och företaget säljer led- och muskelskydd till mer än 24 länder. I det breda sortimentet finns produkter till både människor, hästar och hundar, alla med fokus på företagets ledord prepare, perform, recover.

Förberedelse, prestation och återhämtning

Genom att regelbundet använda knäskydd och andra produkter anda med Welltex®-teknologi kan du både avlasta, stabilisera och förebygga träningsrelaterade skador och träningsvärk. Ökad blodcirkulation kan också bidra till att hålla dina muskler och senor spänstiga och mjuka. 

Allra störst effekt av Welltex®-teknologin får du under fysiskt aktivitet eftersom det gör att din  kroppstemperatur stiger och gör reflektionen starkare, men du kan även använda knä- och ledskydd vid vila, eftersom din kropp avger kroppsvärme då också. Av den anledningen lämpar sig Welltex®-teknologin utmärkt även vid förberedelse och återhämtning.

Fibrerna i Welltex® är dessutom hållbara, starka och bekväma att bära direkt mot din hud, men självklart kan du även ha ett tunnare klädesplagg emellan. Fler användningsråd och tips för optimalt stöd hittar du här!

Vill du veta mer om Back on Track-effekten?

▶︎Besök Back on Track och hitta produkterna som optimerar din träning här! 

Text: Jennie Nysted

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.