Hot Fudge Cake – en krämig chokladdröm med kolasås

fudge cake

Om du tycker om kladdkaka kommer du älska denna fantastiska Hot Fudge Cake.

En Fudge Cake gör du enkelt i ugnen och genom att hälla hett vatten på toppen får du samtidigt en fudge-sås medan den gräddas. En krämig chokladdröm som du enkelt kan modifiera till en sockerfri variant om du önskar.

Hot Fudge Cake: en krämig chokladdröm med kolasås – recept

Ingredienser:

  • 3 dl mjöl
  • 3 tsk bakpulver
  • 1/2 tsk salt
  • 2 dl socker (alt. sötströ)
  • 3 msk kakao
  • 1,5 dl mjölk
  • 2 tsk vaniljsocker (alt. 0,5 tsk vaniljpulver)
  • 3 msk matlagningsolja (alt. kokosolja)
  • 1,5 dl hackade nötter

Garnering:

  • 2,5 dl brunt socker (alt. sötströ)
  • 4 msk kakao
  • 4,5 dl (hett) vatten

fudge cake

Gör så här:

  1. Blanda ihop de torra ingredienserna i en bunke.
  2. Tillsätt mjölk, vanilj, olja och nötter.
  3. Blanda smeten väl och sprid ut den i en smord ugnsform.
  4. Blanda brunt socker med kakao och strö på toppen.
  5. Häll det heta vattnet på toppen. Låt stå i ugnen i ca 20 minuter på 175°.
  6. Servera din fudge cake varm tillsammans med en klick grädde eller vaniljglass.

fudge cake

 

mudcake

 

Recept: Creations by Kara – Feeding your creative side.

fudge cake
Skriv ut Pin
Inga betyg än

Hot Fudge Cake

Måltid Efterrätt
Tag cake, choklad, chokladkaka, dessert, efterrätt, fudge, fudge cake, kladdkaka, mud cake, mugcake
Specialkost Äggfritt
KCAL/Portion 399-399
Portioner 2 portion

Ingredienser

  • 3 dl mjöl alt. mandel- eller kokosmjöl
  • 3 tsk bakpulver
  • 1/2 tsk salt
  • 2 dl socker alt. sötströ
  • 3 msk kakao
  • 1,5 dl mjölk
  • 2 tsk vaniljsocker alt. 0,5 tsk vaniljpulver
  • 3 msk olja alt. kokosolja
  • 1,5 dl hackade nötter
  • 2,5 dl brunt socker alt. sötströ
  • 4 msk kakao
  • 4,5 dl hett vatten

Instruktioner

  • Blanda ihop de torra ingredienserna i en bunke. Tillsätt mjölk, vanilj, olja och nötter.
  • Blanda smeten väl och sprid ut den i en smord ugnsform. Blanda brunt socker med kakao och strö på toppen.
  • Häll det heta vattnet på toppen. Låt stå i ugnen i ca 20 minuter på 175°. Servera din fudge cake varm tillsammans med en klick grädde eller vaniljglass.
Commenter's avatar
Anna Jonasson

Chefredaktör, SportHälsa

annajonasson.sporthalsa.se är en av Sveriges äldsta och mest inflytelserika bloggar inom träning och hälsa, med 14 år på nacken. Här får du ta del av träningspass, recept och Anna Jonassons vardag som 4-barnsmamma och chefredaktör på webbtidningen SportHälsa. Alltid med rörelseglädje och hälsa i fokus, utan pekpinnar.

4 Kommentarer

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Receptbetyg





Innan du spelar på casino utan svensk licens är det viktigt att du har full koll på vad som gäller och vilka casinon som är bäst.