Om du tycker om kladdkaka kommer du älska denna fantastiska Hot Fudge Cake.
En Fudge Cake gör du enkelt i ugnen och genom att hälla hett vatten på toppen får du samtidigt en fudge-sås medan den gräddas. En krämig chokladdröm som du enkelt kan modifiera till en sockerfri variant om du önskar.
Hot Fudge Cake: en krämig chokladdröm med kolasås – recept
Ingredienser:
- 3 dl mjöl
- 3 tsk bakpulver
- 1/2 tsk salt
- 2 dl socker (alt. sötströ)
- 3 msk kakao
- 1,5 dl mjölk
- 2 tsk vaniljsocker (alt. 0,5 tsk vaniljpulver)
- 3 msk matlagningsolja (alt. kokosolja)
- 1,5 dl hackade nötter
Garnering:
- 2,5 dl brunt socker (alt. sötströ)
- 4 msk kakao
- 4,5 dl (hett) vatten
Gör så här:
- Blanda ihop de torra ingredienserna i en bunke.
- Tillsätt mjölk, vanilj, olja och nötter.
- Blanda smeten väl och sprid ut den i en smord ugnsform.
- Blanda brunt socker med kakao och strö på toppen.
- Häll det heta vattnet på toppen. Låt stå i ugnen i ca 20 minuter på 175°.
- Servera din fudge cake varm tillsammans med en klick grädde eller vaniljglass.
Recept: Creations by Kara – Feeding your creative side.
Hot Fudge Cake
Portioner 2 portion
Ingredienser
- 3 dl mjöl alt. mandel- eller kokosmjöl
- 3 tsk bakpulver
- 1/2 tsk salt
- 2 dl socker alt. sötströ
- 3 msk kakao
- 1,5 dl mjölk
- 2 tsk vaniljsocker alt. 0,5 tsk vaniljpulver
- 3 msk olja alt. kokosolja
- 1,5 dl hackade nötter
- 2,5 dl brunt socker alt. sötströ
- 4 msk kakao
- 4,5 dl hett vatten
Instruktioner
- Blanda ihop de torra ingredienserna i en bunke. Tillsätt mjölk, vanilj, olja och nötter.
- Blanda smeten väl och sprid ut den i en smord ugnsform. Blanda brunt socker med kakao och strö på toppen.
- Häll det heta vattnet på toppen. Låt stå i ugnen i ca 20 minuter på 175°. Servera din fudge cake varm tillsammans med en klick grädde eller vaniljglass.
Tror det ska vara 175gr i 40 minuter och att 350 är i fahernheit.
Vad bra att du säger till! Stämmer att vi översatt receptet från engelska så det blev lite tokigt. Har ändrat nu. TACK!
Kakan stelnar ju inte. Helt flytande som en soppa. Vad har blivit fel? Gjorde exakt efter receptet…
Ska kakan verkligen vara inne i 350grader i ca 40 min?