Hitta rätt padelracket för dig – 3 viktiga saker att tänka på

I samarbete med Padelspecialisten

Med rätt padelracket för dig blir ditt spel både bättre och säkrare – här är allt du behöver veta för att hitta rätt för dig.

Padel har onekligen gjort succé på sistone – är du också sugen på att göra succé på padelbanan? Då är det viktigt att du hittar rätt padelracket för just dig.

Det är faktiskt värt att lägga lite tid och energi på att hitta det perfekta padelracket. Chansen är nämligen stor att du både kommer bli en bättre spelare och samtidigt undvika onödiga skador.

Tillsammans med Padelspecialisten hjälper vi dig därför att hitta rätt i djungeln av padelracket genom att berätta om det viktigaste du bör tänka på.

Padelracket

Rätt padelracket för dig – 3 viktiga saker att tänka på

1. Din nivå

Känns det fortfarande ovant att kliva ut på padelbanan eller känns den mer som ett andra hem? Det spelar stor roll när du ska välja padelracket. Oavsett vilken kategori du tillhör kan du vara säker på att du hittar ett som passar dig bland Padelspecialistens stora utbud här.

Nybörjare

Nybörjare rekommenderas generellt välja ett racket med rund form och lätt vikt. Det innebär att du enklare får in en träff, på bekostnad av att den troligtvis inte blir lika kraftfull.

Medelstor erfarenhet

När du väl har kommit in i spelet och inte längre räknar dig som en nybörjare kan det vara en bra idé att testa ett droppformat padelracket.

Det är ett mellanting mellan det runda och diamantformade, och är en perfekt kompromiss när du både är ute efter kontroll och fartfyllda slag.

Avancerad 

Har du däremot hunnit spela en hel del och vill få maximal utdelning av varje slag? Ta ditt spel till en högre nivå med ett avancerat padelracket.

De har vanligtvis en hårdare kärna och mindre träffyta, men när du väl får till en fullträff kan du räkna med ett slag med imponerande kraft och precision.

2. Din spelstil

Olika personer har olika sätt att spela på. Det bör du ta hänsyn till när du ska välja rätt padelracket.

För den defensiva

Till exempel kan rackets balanspunkt spela en avgörande roll – med andra ord hur högt eller lågt vikten är centrerad. En låg balanspunkt gör att racket upplevs lättare, vilket ger dig mer kontroll. Det passar därför för dig som spelar mer defensivt.

För den offensiva

Är du mer offensiv i ditt spelande och vill få maximal kraft bakom varje slag? Då kan det vara värt att testa ett padelracket med hög balanspunkt.

Det är dock inget du bör fundera på förrän du kan räkna dig som en avancerad padel-spelare, eftersom den kräver en hel del teknik.

För dig mittemellan

Men självklart finns det också något för dig som inte känner att du platsar i någon av kategorierna. Bland Padelspecialistens utbud av padelracket hittar du även de för dig som vill ha kontroll men samtidigt få till riktigt bra slag.

3. Kön & ålder

De flesta padelracket är tillverkade för herrar i första hand (se bara det enorma utbudet av padelracket för herrar)! För kvinnor och yngre spelare finns det en risk att de är för tunga och klumpiga.

Som tur är finns det fler och fler alternativ för både kvinnor och juniorer, som gör spelet mer skonsamt och minskar skaderisken. Kolla till exempel  in det stora utbudet av padelracket för damer här och padelracket för juniorer, här.

Padelväska

Skydda ditt padelracket!

När du väl har bestämt dig för vilket padelracket som är rätt för dig är det viktigt att du tar hand om det. Som tur är finns massor av fina och funktionella padelväskor här hos Padelspecialisten så du kan anlända till banan med padelracket i säkert behåll – och med stil!

Svårt att välja?

Gör valet lättare genom att ta hjälp av deras ”Rocket Consultant”.’ Genom att svara på några frågor får du produktrekommendationer anpassade efter just dig!

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras

Sporthälsa