Hemligheten bakom revolutionerande aluminiumfri deodorant Lavilin med probiotika

Hemligheten bakom revolutionerande aluminiumfri deodorant Lavilin med probiotika

Du som tränar mycket använder vanligtvis deodorant ofta. Då är det ännu viktigare med en som är skonsam mot huden. För dig som kräver det bästa och är mån om din hälsa – läs om varför du ska välja en aluminiumfri deodorant Lavilin med probiotika.

Äntligen har den kommit till Sverige, Lavilin deodoranter med probiotika som redan gjort enorm succé i bland annat USA och Japan. Den är till för dig som både vill hålla svettdoften borta, vara snäll mot din hud och miljön. Det unika med denna deodorant är att den för det första är fri från aluminium, parabener och alkohol, men även bikarbonat som kan irritera huden. Istället är grunden probiotika. Probiotika är goda bakterier som motverkar illaluktande bakterier och håller dem borta så länge som i upp till 7 dagar. Den är även skonsam för känslig hy och för unga.

Vad är det som är så dåligt med aluminium?

Anti-perspirant tar bort svettutsöndring och det genom att använda aluminium, vilket inte finns i denna deodorant. Svett är någonting vår kropp behöver, dels för att skydda kroppen mot överhettning men även att svettning effektivt gör oss av med toxiner och ökar immunförsvaret. Aluminium täpper även till porerna så att det förhindrar svettning, som är ett av kroppens effektivaste sätt att detoxa.

Att täppa till porerna kan även orsaka inflammationer i svettkörtlarna. En ännu större anledning till att undvika aluminium är att viss forskning tyder på att det kan leda till ökad risk för bröstcancer, vilket man såklart vill minska risken för. Under oktober månad varje år pågår kampanjen Rosa Bandet som syftar till att bidra till cancerforskning, det är högaktuellt i dagsläget då vi är inne i den rosa månaden. Ta risken på allvar och ta hand om dig genom att köpa produkter som minimerar cancerrisken.

Hur tar aluminiumfri deodorant Lavilin bort svettlukt?

Istället för att bara dölja svettlukten så tar Lavilin deodorant bort lukten. Detta genom att neutralisera de luktframkallande bakterierna genom kombinationen av probiotika och naturliga örter. Det är först när bakterierna kommer tillbaka som svettlukten återkommer och då även behovet av att använda Lavilin igen. De goda bakterierna motverkar de illaluktande bakterier i upp till 7 dagar, vilket gör att du inte behöver använda Lavilin oftare än så.

Intressant att veta är att det egentligen inte är svetten i sig som är orsaken till lukten vi får när vi svettas, den är nästan luktfri. Det som orsakar lukten är bakterier som bryter ner ämnen i svetten, kombinationen när svett kommer i kontakt med bakterierna på vår hud. Lite bakgrundsfakta för att förstå vad det är som orsakar svettlukten.

Lavilin deodorant är till för alla. Den är skonsam så att personer med känslig hy kan använda den. Den arbetar på hudens yta och är allergifri, därmed säker att använda även för gravida. Det enda att tänka på är att efter rakning kan huden bli irriterad av kosmetiska produkter så vi rekommenderar att vänta 24 timmar efter rakning innan du använder Lavilin igen.

Det är också viktigt att komma ihåg att när du väljer att byta aluminiumbaserad deodorant mot en naturlig variant behöver porerna lite tid att öppnas så att alla toxiner ska ut. Därför kan det dröja ett par dagar innan din nya naturliga deodorant kommer igång i full effektivitet.

Sist men inte minst

Det som kan vara bra att känna till är att vår hud måste ställa in sig på den här nya deodoranten vilket gör att det kan ta några användningar innan din hud har vant sig med goda bakterier.

– Ju längre man använder den och följer rutiner desto bättre fungerar de goda bakterierna. Kom bara ihåg att Lavilin är just en deodorant – alltså inte anti-perspirant. Den minskar svett men i första hand förebygger den dålig lukt, säger Victoria Portnoff som är vd på Lavilins agentur Cosmetic Treasures.

Att välja en deodorant med probiotika är extra viktigt för dig som tränar, svettas mycket och därför använder dig mycket av deodorant. Huden är ditt största organ – var rädd om dig!

Lavilin finns som roll-on, stick och kräm i olika doftnyanser. Produkten finns även för fötter, extra bra för dig som är fysiskt aktiv. Först när lukten börjar komma tillbaka är det dags för ett nytt lager. Därför är produkten även väldigt dryg och prisvärd.

Just nu får du som läsare av SportHälsa 20% rabatt på Lavilins produkter när du anger koden ”Sporthalsa” i kassan på cosmetictreasures.se. Erbjudandet gäller t.o.m 22/10. Läs mer om aluminiumfri deodorant från Lavilin med probiotika och handla här

 

Text: Sofia Strand – student till Hälsovägledare på Luleå Tekniska Universitet, nu inne på sitt tredje och sista år. Sofia är en aktiv person som brinner för hälsa, att skriva och spelar innebandy på fritiden.

1 Comment

    Lämna Ett Svar

    Din e-postadress kommer inte att publiceras.