Hemligheten bakom Lofsdalens lavinfria pistar

Hemligheten bakom Lofsdalens lavinfria pistar

Skidsäsongen har dragit igång på allvar och under de kommande veckorna väntar sol, pudersnö och lavinfria åk i Lofsdalen. I kombination med 25 nedfarter och 492 fallhöjdsmeter erbjuder anläggningen skidåkning när den är som bäst.

Lofsdalen

Lofsdalen har skidåkning för barn och nybörjare samt för den avancerade skidåkaren som gillar att utmana naturens krafter. I Lofsdalen finns utmaningar som passar alla åkare och stilar!

 
   
9 Liftar
25 Nedfarter
492 Fallhöjdsmeter
26 335 meter nedfart
3 Parker
1 Skicrossbana
2 st 6-stolsliftar
Barnområde
Brantaste nedfart 42 grader

Läs mer: Lofsdalen.com

För den som älskar skidåkning i sol och pudersnö erbjuder Lofsdalen den ultimata skidupplevelsen. De närmsta veckorna ser väderprognosen mycket lovande ut och förutom vackert väder väntar även säkra åk i backarna. Att risken för laviner är mycket liten i Lofsdalen beror på att anläggningen ligger i söderläge, 460 meter över havet. Statistik visar att de flesta laviner i Europa inträffar på sluttningar som är mot nord och ost*.

Skidåkning för alla
I Lofsdalen finns utmaningar som passar alla åkare och stilar. Här finns backar för barn, nybörjare samt för den avancerade skidåkaren som gillar att utmana naturens krafter.

– Brantaste nedfarten är 42 grader, toppen ligger på 1125 meter över havet och den längsta nedfarten är 3,5 kilometer lång. Vill du åka längdskidor finner du 70 kilometer längdspår och 150 kilometer rösade leder. För dem som vill njuta av aktiviteter inomhus har vi bland annat en sportbar, ett lekland och bowlingbanor. Här finns något som passar hela familjen, säger Johanna Mattsson, vd på Destination Lofsdalen.

Mer information hittar du här.

* Källa Freeride.se

Text: Redaktionen

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras