Helkroppscirkel i film – 3 superövningar med skivstång

Helkroppscirkel i film

Veckans träningsutmaning är en helkroppscirkel för dig som vill hålla uppe tempot i träningen med kort vila och smidig övergång mellan seten. Som vill köra flera övningar i rad, där du kanske är olika stark, men ändå vill slippa lasta av och på vikterna – testa den här kombinationen. 3 övningar i 1 med skivstång!

Till skillnad mot många andra kombinationsövningar kan du verkligen lasta på tungt på stången för att bli stark i dina marklyft, men ändå orka köra en effektiv övning med fokus på överkroppen och en för magen med samma vikter.

Helkroppscirkel med skivstång – marklyft + push-ups + maghjul

1. Marklyft – med brett eller smalt mellan fötterna beroende på hur bred du vill ha din…

2. Push-up – med brett eller smalt grepp. Gärna samma som vid marklyft för en snabb övergång.

3. Maghjul – på knä eller tå. Hitta den variant som utmanar men där du ändå orkar..

Upplägg: Kör som jag i filmen – en repetition av varje i en cirkel x 10, alternativt gör 10 repetitioner av varje övning efter varandra. Vila en minut och upprepa förslagsvis 4 varv (eller ännu fler set för ett snabbt powerpass med enbart dessa övningar).

Lycka till!

Text, film och foto: Anna Lissjanis

Behöver du hjälp att hitta rätt bland olika träningsanläggningar, tips på häsloinriktade restauranger, spa, kliniker, jobb och utbildningar inom hälsa – missa inte vår hälsoguide!

 

Följ SportHälsa på Facebook och Instagram @sporthalsa för att inte missa mer inspiration inom träning, hälsa och skönhet.

 

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.