Håret avslöjar hur du mår

Håret avslöjar hur du mår

Allergier, oförklarligt trött, stressad eller hängig? Klipp lite hår! En hårmineralanalys kan nämligen ge svaret på varför din hälsa är i obalans.

Vitaminer, mineraler, aminosyror och enzymer är alla livsviktiga komponenter för att vi ska må bra och hålla oss friska. Men det är inte bara viktigt att få i sig rätt näring, även mängden och balansen mellan olika näringsämnen har betydande roll för vår hälsa. Att veta exakt vad vad ens egen kropp behöver för att hålla sig frisk och pigg är dock svårt. Bör man lägga om kosten och är kosttillskott nödvändigt? Frågorna är ofta många och svaren skiljer sig åt för varje individ.

– Trötthet kan exempelvis vara kopplat till höga kalciumvärden och låga magnesiumvärden, eller till låga natrium- och kaliumvärden. Känner man sig deppig, har hormonobalanser eller har värk i kroppen kan det vara ett tecken på för hög halt av koppar, säger Marie Svalberg, terapeut på IFM-kliniken i Falun. För aktiva och idrottsutövare är en HMA ett viktigt verktyg.

Få svar via håret
Genom en hårmineralanalys får du svar på hur just din närings- och mineralbalans ser ut i kroppen. Du behöver inte känna dig dålig för att ha nytta av analysen. Många använder testresultatet för att förebygga eventuell ohälsa eller för att finjustera sitt kost- och näringsintag.

– Har man svårt att bli förälder är det ett bra verktyg för att upptäcka mineral- och näringsobalanser i kroppen. En kropp i balans ger bättre förutsättningar för att bli gravid och få ett friskt barn. 

Att göra en håralanalys är inget nytt. Metoden har utförts i USA sedan tidigt 90-tal och nu börjar allt fler få upp ögonen för den även i Sverige.

– Fördelen med en hårmineralanalys är att den visar näringsstatusen i kroppen från åtta veckor och längre tillbaka i tiden. Ett blodprov visar endast näringsstatus från den sekund provet tas och ett urinprov mäter endast vilka och hur mycket mineral som utsöndras vid provtillfället.            

Annons – Behöver du lite extrapengar, eller spänning i vardagen gå in på bet365 bonuskod – Annons       

Så går det till
Att utföra en hårmineralanalys är enkelt. Terapeuten klipper några hårstrån från bakre delen av huvudet. Håret skickas sedan till Nutri-Tech i Göteborg och därefter vidare till internationella laboratorie- och näringskonsultsföretaget Trace Elements i USA.

– Efter cirka fyra veckor kommer testresultatet och i samarbete med en analysterapeut får du förslag på hur du kan förbättra ditt hälsotillstånd med hjälp av kosttillskott från Alpha Plus och näringsrekommendationer.

 

Läs mer här: ifm-klinik.nuodenplansnaturhalsa.seblamane.se

Inga Kommentarer Ännu

Lämna Ett Svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.