Håll huvudet i form!

Handen på hjärtat – de allra flesta behöver nog röra på sig lite mer i vardagen. Vi är många som tycker att vi håller oss hälsosamma och i form när vi går till gymmet en gång i veckan, eller i bästa fall två.

Men hälsa och välmående är så mycket mer än så. Alla vill inte, eller kan inte, gå på gym och ofta räcker det med att få in lite naturlig rörelse varje dag. De klassiska tipsen är ju att ta trapporna istället för hissen, att cykla eller gå istället för att åka bil, eller att kliva av en hållplats tidigare och istället promenera sista biten.

Välmående är ju inte heller bara att vårda sin kropp. Även sinnet behöver få stimulans. Hjärngympa, att hålla huvudet i form, anses viktigt för åldrandet. Och äldre blir vi alla, oavsett vad vi tycker om det.

Det finns lika många tips på hur man aktiverar hjärnan, som hur man aktiverar kroppen, men alla är ju inte så roade av korsord eller sudoku, och är det inte kul så fortsätter man inte. Det är ju den krassa verkligheten.

Ett ämne som diskuterats hett i media det senaste årtiondet är kryptovaluta. Det finns många namn på de olika valutorna, men det vanligaste, som de flesta av oss hört talas om är bitcoin. Här finns det hjärngympa så det räcker och blir över! Det som först känns nästan obegripligt, klarnar mer och mer ju mer man läser om det. 

Hur fungerar det? Hur kan jag använda det? Kan jag tjäna pengar på det? Hur började allt och vem startade det? Tar man sig tid att bena ut det så får man snart kläm på det. Vem vet, kanske blir du en riktig hejjare på ämnet och börjar använda valutan för inköp, eller investerar i den. 

Boka in en dag för dig själv

Ladda upp med kaffe, en nyttig smoothie och en skön fåtölj, sätt telefonen på ljudlöst och säg till grannarna att du är förkyld så du vet att du får lugn och ro, och börja utforska ämnet.

Även om solen skiner just idag, så kommer det snart kyligare dagar, när det regnar från alla håll och man i alla fall helst sitter inomhus.

Avsätt en heldag för dig själv och se det som en investering – för dig, din hjärnas aktivering och kanske också ekonomiskt.

Det är ett spännande, nytt och lärorikt område. Det har kommit för att stanna och vi bör försöka förstå det för att kunna anamma det.

 

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.