Guide till kosttillskott som stärker ditt immunförsvar

kosttillskott

Annons för Tillskottsbibeln

Kosttillskott kan vara ett bra komplement för att stärka ditt, immunförsvar, speciellt under vinterhalvåret. Här guidar vi dig till de viktigaste för att hålla dig pigg och frisk.

Vikten av att äta kosttillskott är som med allt personlig, men för många av oss kan ett komplement till din mat vara bra. Att förse kroppen med vitaminer och mineraler för att hålla immunförsvaret starkt. Kanske ännu viktigare är det efter en pandemi där vi undvikit mycket kontakt med andra människor. En kombination av kyligare temperatur och att vi går tillbaka till jobb och sociala sammanhang gör att vi behöver en extra boost för att hålla oss friska.

Ett starkt immunförsvar skyddar oss från bakterier och virus som kan leda till sjukdomar och inflammationer. Det är vårt inre försvar som ska laga skador och ta hand om restprodukter som kroppen inte behöver.

Kosttillskott som ger dig ett starkt immunförsvar

Du kommer långt med en näringsrik kost, det är alltid prio ett, men kosttillskott vara ett bra komplement till det du har svårt att få i dig via kosten. Vitaminer och mineraler är viktigt året om, men ännu viktigare under vinterhalvåret då vi inte får i oss det lika mycket från närproducerad mat och solen, plus att vi är mer mottagliga för förkylningar. Vi listar fyra tillskott som är extra viktiga för ditt immunförsvar:

  • D-vitamin: Behövs för att immunförsvarets balans och att det ska fungera, brist kan ökar risken för infektioner. Eftersom att solen är största källan och vi inte kan producera det själva är det extra viktigt under vinterhalvåret.
  • C-vitamin: En viktig antioxidant som skyddar cellerna och minskar inflammationer i kroppen vilket gör att immunsystemet fungerar bättre. Minskar även trötthet och utmattning då de bidrar till en normal energinivå. Det är dock få som har brist på C-vitamin, du får enkelt i dig det genom att äta mycket frukt och grönsaker.
  • Vitamin A: Viktigt för huden och slemhinnorna i mage, tarmar och luftvägar då de är första försvaret mot bakterier och virus.
  • Zink: Viktig för immunsystemet då immuncellerna behöver zink för att kunna göra sitt jobb och upprätthålla immunsystemets normala funktion.

kosttillskott

Utöver kosttillskott finns det andra saker du själv kan tänka på i vardagen för att stärka immunförsvaret. Tillräckligt med sömn, frisk luft och så mycket solljus du kommer åt, fysisk aktivitet, att undvika stress och äta en näringsrik kost är några faktorer som har betydelse. Ge dig själv bästa förutsättningar för en frisk och hälsosam höst.

▶︎ Läs mer och hitta produkter för dig på https://tillskottsbibeln.se/

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras