Vegetarisk macka på surdegsbröd med BreOliv, avokado, pesto och grönkål. BreOliv är ett helt vegetabiliskt fett med bara fyra ingredienser, olivolja, fett från sheanötter, vatten och salt.
Recept i samarbete med Zeta. För fler härliga mackrecept, läs mer på breoliv.se
Grön surdegssmörgås med avokado, pesto och grönkål
Ingredienser
- 4-5 grönkålsblad
- 1 msk Zeta Extra jungfruolivolja Fruttato Medio
- 1 nypa flingsalt och nymald svartpeppar
- Zeta BreOliv
- 1 skiva surdegsbröd
- 1/2 avokado i skivor
- 2 msk Zeta pesto alla Genovese
Instruktioner
- Skär bort mittsträngen från grönkålsbladen, strimla fint och lägg i en skål. Häll i olja och salt och krama kålen mjuk.
- Bre BreOliv på brödet. Lägg på avokadoklyftorna. Skeda över peston och toppa med finstrimlad grönkål. Salta och peppra.