Granola! Vad är mer knaprigt och gott på frukostyoghurten än det? Älskar du dessutom banan i kombination med choklad och kokos får du inte missa det här receptet. För ja – det är inte alls svårt att skapa din egen frukostfavorit. Martina visar vägen med sin Chunky Monkey Granola.
Chunky Monkey Granola
Ingredienser:
– 1 mogen banan
– 2 dl havregryn
– 1 dl kaseinprotein Nötkräm (eller choklad)
– 1 msk kakao
– 1 dl hasselnötter
– 2 msk linfrön
– 5 st dadlar
– 1 msk kokosolja
– 1 dl kokosflakes
Gör så här:
1. Börja med att mosa bananen i en bunke. Tillsätt nu havregryn, proteinpulver, kakao, hasselnötter, linfrön, kokosolja och hackade dadlar och blanda ihop allt förhand.
2. Strö nu ut den kladdiga granolan på en plåt med bakplåtspapper. Ställ in i ugnen på 100 grader, rör om lite var 15e minut och ta ut granolan när du har uppnått önskad crunch. Det tar cirka 1,5-2 timmar så ha tålamod, ju längre den får vara inne i ugnen ju knaprigare blir den.
3. Låt det granolan svalna helt och tillsätt sedan kokosflakes och eventuellt hackad choklad om du verkligen vill lyxa till det!
4. Förvara din granola i en burk med förslutet lock och njut av en ny frukostfavorit!
Recept och foton: Martina Norling vars populära blogg Skippa Sockret du kan följa här.