Gör glutenfri saffranskaka till jul

Gör glutenfri saffranskaka till jul

Saffran är en av våra mest uppskattade julkryddor. Så här gör du en saffranskaka som även de glutenintoleranta kan njuta av, dessutom i sockerfri tappning.

Glutenfri saffranskaka

Ingredienser:

  • 2 stora ägg
  • 1 1/2 dl sötströ
  • 1 dl rismjöl
  • 1 dl maizena
  • 1 tsk bakpulver
  • 100 g smör (går lika bra att använda mjölkfritt eller laktosfritt)
  • 0,25 g saffran 
  • en nypa salt
  • 1 dl grovhackad mandel (går naturligtvis att utesluta, det blir gott ändå men ger lite struktur)

Gör så här:

  1. Vispa ägg och sötströ fluffigt.
  2. Smält smör, blanda i saffranet mortlat med lite sötströ för mer smak och låt svalna lite.
  3. Blanda ihop de torra ingredienserna.
  4. Blanda ihop allt försiktigt så det blir ordentligt blandat, grovriv lite mandelmassa och tillsätt lite grovhackad mandel till smeten.
  5. Häll i lämplig form och grädda tills den är klar och har vacker färg på ca 175-200 grader (den ska kännas torr vis test med en kniv eller sticka).

Gör glutenfri saffranskaka till jul
Skriv ut Pin
5 från 1 röst

Glutenfri saffranskaka

Måltid Efterrätt
Tag gluten, glutenfritt, saffran, saffranskaka

Ingredienser

  • 2 st ägg
  • 1,5 dl sötströ
  • 1 dl rismjöl
  • 1 dl maizena
  • 1 tsk bakpulver
  • 100 g smör
  • 0,25 g saffran
  • 1 nypa salt
  • 1 dl hackad mandel

Instruktioner

  • Vispa ägg och sötströ fluffigt.
  • Smält smör, blanda i saffranet mortlat med lite sötströ för mer smak och låt svalna lite.
  • Blanda ihop de torra ingredienserna.
  • Blanda ihop allt försiktigt så det blir ordentligt blandat, grovriv lite mandelmassa och tillsätt lite grovhackad mandel till smeten.
  • Häll i lämplig form och grädda tills den är klar och har vacker färg på ca 175-200 grader (den ska kännas torr vis test med en kniv eller sticka).


Recept: Kea bageri
 

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Receptbetyg