Saffran är en av våra mest uppskattade julkryddor. Så här gör du en saffranskaka som även de glutenintoleranta kan njuta av, dessutom i sockerfri tappning.
Glutenfri saffranskaka
Ingredienser:
- 2 stora ägg
- 1 1/2 dl sötströ
- 1 dl rismjöl
- 1 dl maizena
- 1 tsk bakpulver
- 100 g smör (går lika bra att använda mjölkfritt eller laktosfritt)
- 0,25 g saffran
- en nypa salt
- 1 dl grovhackad mandel (går naturligtvis att utesluta, det blir gott ändå men ger lite struktur)
Gör så här:
- Vispa ägg och sötströ fluffigt.
- Smält smör, blanda i saffranet mortlat med lite sötströ för mer smak och låt svalna lite.
- Blanda ihop de torra ingredienserna.
- Blanda ihop allt försiktigt så det blir ordentligt blandat, grovriv lite mandelmassa och tillsätt lite grovhackad mandel till smeten.
- Häll i lämplig form och grädda tills den är klar och har vacker färg på ca 175-200 grader (den ska kännas torr vis test med en kniv eller sticka).
Glutenfri saffranskaka
Ingredienser
Instruktioner