Go Back
Gör glutenfri saffranskaka till jul
Print Pin
5 från 1 röst

Glutenfri saffranskaka

Måltid Efterrätt
Tag gluten, glutenfritt, saffran, saffranskaka

Ingredienser

  • 2 st ägg
  • 1,5 dl sötströ
  • 1 dl rismjöl
  • 1 dl maizena
  • 1 tsk bakpulver
  • 100 g smör
  • 0,25 g saffran
  • 1 nypa salt
  • 1 dl hackad mandel

Instruktioner

  • Vispa ägg och sötströ fluffigt.
  • Smält smör, blanda i saffranet mortlat med lite sötströ för mer smak och låt svalna lite.
  • Blanda ihop de torra ingredienserna.
  • Blanda ihop allt försiktigt så det blir ordentligt blandat, grovriv lite mandelmassa och tillsätt lite grovhackad mandel till smeten.
  • Häll i lämplig form och grädda tills den är klar och har vacker färg på ca 175-200 grader (den ska kännas torr vis test med en kniv eller sticka).