Goda bakterier är en förutsättning för din maghälsa – myter och tips

biogala

December månad innebär för många en hel del mat och godsaker som är påfrestande för magen. En tid som denna kan det vara extra viktigt att förse kroppen med goda bakterier. Här berättar vi om en produkt från Biogala som ger dig goda bakterier av bästa kvalitet.

Lactobacillus reuteri Protectis är en mjölksyrabakterie, probiotika, som är snäll mot magen och bidrar med en balanserad tarmflora. Det är en av världens mest studerade mjölksyrabakterier och finns naturligt i vår kropp. Människan har haft med sig den genom alla år och den tillhör vår normala tarmflora.

BioGaia är ett svenskt hälsoföretag med 28 års erfarenhet av att utveckla och sälja probiotiska produkter. Alla deras produkter innehåller L. reuteri Protectis och är rekommenderade av vårdpersonal och läkare i mer än 100 länder. De har bland annat en med D-vitamin (länk), något som vi svenskar inte får i oss tillräckligt av under vinterhalvåret. Vi har ett stort behov av att få i oss det via tillskott. D-vitamin bidrar till immunförsvarets normala funktion.

BioGaia Protectis D3 Familjepack

BioGaia Protectis D3 Familjepack är en kombination av L. reuteri Protectis och D-vitamin. Du tar tillskottet en gång per dag, förslagsvis till frukost. Produkten är för hela familjen (alla över tre år) och finns att köpa på apotek.

Myter kring probiotika

Viktigt att veta är att alla probiotiska produkter inte är lika bra. Du får inte samma effekt av alla sorter, vilket är lätt att ta för givet. Det är inte antalet stammar eller bakterier som avgör hur bra produkten är, det beror på vilken stam produkten innehåller.

Alla probiotikasorter är heller inte mjölksyrabakterier, det är inte samma sak. Det finns många olika mjölksyrabakterier och de kan ha väldigt olika egenskaper. Probiotika är ett samlingsnamn för goda bakterier.

Det är också viktigt att vara medveten om att kosten inte alltid ger tillräckligt med probiotika. Vi behöver få i oss det via tillskott, och då är det viktigt att välja en som är kliniskt studerad. L. Reuteri Protectis lever upp till kraven, du kan vara säker på att du får en probiotika med rätt effekt.


Bakterien Lactobacillus reuteri Protectis

Gå in på närmaste apotek och köp en probiotika du kan lita på. Ge dina nära och kära förutsättningar för en god hälsa i julklapp, det kan vara det snällaste du kan ge någon. På BioGaia.se hittar du mer information om deras produkter.

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras