Få bakverk slår en klassisk kaka – älskad av alla! Även bagaren om du kan fixa läckra kakor på bara några minuter, som det här receptet för jordnötskakor av enbart 3 ingredienser, utan mjöl. Därmed passade även för dig som är glutenintolerant.
Äntligen ett receptet så enkelt att du kommer ihåg det efter att ha gjort det för första gången – på supergoda, glutenfria jordnötskakor! Allt du behöver för att göra dessa goda kakor är en deciliter krämig jordnötssmör, en deciliter Sötströ (eller vanligt socker om du föredrar) och ett stort ägg. Du kan även tillsätta vaniljpulver om du önskar, men det är inte nödvändigt för smarriga kakor.
Glutenfria jordnötskakor av 3 ingredienser
Ingredienser
- 1 dl jordnötssmör
- 1 dl socker alt. Sötströ för sockerfria kakor
- 1 st ägg
Instruktioner
- Blanda alla ingredienser väl.
- Forma till bollar som du plattar ut på en plåt med bakplåtspapper.
- Tryck mönster med en gaffel.
- Grädda i ugnen på 200° i ca 10 minuter.
Glutenfria jordnötskakor av 3 ingredienser
Ingredienser:
– 1 dl jordnötssmör
– 1 dl Sötströ/annan sockerersättning (alt. socker om du föredrar)
– 1 stort ägg
Gör så här:
1. Blanda alla ingredienser väl.
2. Forma till bollar som du plattar ut på en plåt med bakplåtspapper.
3. Tryck mönster med en gaffel.
4. Grädda i ugnen på 200° i ca 10 minuter.
Recept: Crunchy Creamy Sweet
varför står det inte hur nycket man behöver för 15 st blir ju noll i kulumnen
Hej Jan! Jag förstår inte riktigt din fråga?
Nästa gång provar jag mindre med socker för att få fram mer jordnötssmak Blev för söta🙂
Hoppas det fungerar