Glutenfria jordnötskakor av 3 ingredienser

jordnötskakor

Få bakverk slår en klassisk kaka – älskad av alla! Även bagaren om du kan fixa läckra kakor på bara några minuter, som det här receptet för jordnötskakor av enbart 3 ingredienser, utan mjöl. Därmed passade även för dig som är glutenintolerant.

Äntligen ett receptet så enkelt att du kommer ihåg det efter att ha gjort det för första gången – på supergoda, glutenfria jordnötskakor! Allt du behöver för att göra dessa goda kakor är en deciliter krämig jordnötssmör, en deciliter Sötströ (eller vanligt socker om du föredrar) och ett stort ägg. Du kan även tillsätta vaniljpulver om du önskar, men det är inte nödvändigt för smarriga kakor.

jordnötskakor
Skriv ut Pin
3.10 från 31 röster

Glutenfria jordnötskakor av 3 ingredienser

Måltid Efterrätt, Mellanmål
Tag Glutenfria jordnötssmörkakor, jordnötskakor, jordnötssmörkakor, recept Glutenfria jordnötssmörkakor, recept jordnötssmörkakor, sockerfria jordnötssmörkakor
Specialkost Glutenfritt, Laktosfritt
KCAL/Portion 399-399

Ingredienser

  • 1 dl jordnötssmör
  • 1 dl socker alt. Sötströ för sockerfria kakor
  • 1 st ägg

Instruktioner

  • Blanda alla ingredienser väl.
  • Forma till bollar som du plattar ut på en plåt med bakplåtspapper.
  • Tryck mönster med en gaffel.
  • Grädda i ugnen på 200° i ca 10 minuter.

Glutenfria jordnötskakor av 3 ingredienser

Ingredienser:

– 1 dl jordnötssmör

– 1 dl Sötströ/annan sockerersättning  (alt. socker om du föredrar)

– 1 stort ägg

Gör så här:

1. Blanda alla ingredienser väl.

2. Forma till bollar som du plattar ut på en plåt med bakplåtspapper.

3. Tryck mönster med en gaffel.

4. Grädda i ugnen på 200° i ca 10 minuter.

 

Recept: Crunchy Creamy Sweet

3 Comments
  1. Nästa gång provar jag mindre med socker för att få fram mer jordnötssmak Blev för söta🙂
    Hoppas det fungerar

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Receptbetyg