Lyster till din hösthy – 5 tips från experten bakom ”Hudbibeln”

hösthy

Annons för Skinome

I och med att vi går mot en kallare årstid blir det allt viktigare att ta hand om sin hud för att undvika torrhet, eksem och andra hudåkommor. Men hur tar du hand om din hösthy på bästa sätt? Skinome Projects grundare, hudforskaren Dr. Johanna Gillbro, delar med sig av fem tips du kan ha med dig för att förbättra din hudhälsa.

Ny lyster till din hösthy – 5 tips från experten bakom ”Hudbibeln”

1. Se över din hudvård

Att uppnå en hälsosam och fin hösthy behöver inte innebära en timme i badrummet varje morgon och kväll med massor av olika krämer, serum och oljor. Snarare tvärtom, att använda för många hudvårdsprodukter kan ge motsatt effekt, säger Johanna Gillbro som menar att ”less is more” när det kommer till hudvård. Vissa ingredienser kan också störa huden, som t ex parfymer och konserveringsmedel. Skinome Project erbjuder färsk hudvård utan konserveringsmedel och andra ämnen som kan störa, vilket hjälper din hud att komma i balans.

hösthy

2. Minska på stress

Det finns en stark koppling mellan stress och olika hudtillstånd som torrhet, akne och eksem. Huden är vårt största organ som ger oss skydd mot omvärlden och fungerar som en barriär mot dåliga bakterier, virus och även mot solens farliga strålar. Genom att skapa dig en överblick över hur mycket stress du har i ditt liv och vid behov göra förändringar för att minska stressen så kan du påverka din hudstatus och få en bättre hudhälsa. Så försök ta hand om dig och stressa mindre – din hösthy kommer tacka dig! 

3. Berika ditt mikrobiom

Använd produkter som gynnar och berikar ditt mikrobiom – dvs de goda bakterier som finns på vår hud och som visat sig ha en mycket viktig roll för vår hudhälsa. Det gör du antingen genom magen, det vill säga via kosten, eller så kan du hjälpa dina goda bakterier på traven genom att applicera det som ditt mikrobiom mår bra av – direkt på huden. Skinomes produkter innehåller pre- och postbiotika, vilka är ämnen som gynnar ditt mikrobiom och som vi kan tillsätta i hudvård och på så sätt få en positiv effekt på vår hudhälsa.  Om du haft problem med din hy kan du förbättra din hudhälsa genom att se till att ditt mikrobiom är i balans.

hösthy

4. Använd rengöring – men bara på kvällen

Det här är ett tips som kanske är främmande för många av oss som rengör ansiktet både morgon och kväll. Att bara rengöra på kvällen kan faktiskt göra stor skillnad för din hud! Under natten bildas nämligen unika fuktbindande substanser som gör din hud mjuk och smidig och bidrar till en bättre hudhälsa – så undvik att tvätta bort dem på morgonen. 

5. Använd ingredienser som finns i huden

När du köper hudvård så leta gärna efter produkter som innehåller ingredienser som redan finns i huden, så kallade hudegna eller hudliknande ingredienser. Exempel på dessa ingredienser är squalane, glycerin, lecitin, retinol och niacinamid. Hudegna ingredienser jobbar  med vår hud istället för emot eftersom huden redan är van vid att de finns där naturligt och såklart finns de redan i huden då de har en viktig funktion. Skinomes produkter innehåller alltid aktiva och hudegna ingredienser eftersom målet är att produkterna ska förbättra din hudhälsa.

▶︎Läs mer om Skinome och hitta produkter till din hösthy här!

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.