Kan du ”mata” huden för att få en bättre hudhälsa?

fin hy

Kan du ”mata” huden för att få en bättre hudhälsa? Ja, det menar hudforskaren Johanna Gillbro som grundat det svenska hudvårdsmärket Skinome Project som lanserat ett helt unikt koncept som kallas färsk hudvård. Allt fokus ligger på att utveckla produkter som endast innehåller ingredienser som huden faktiskt mår bra av och som därför är utan konserveringsmedel, parfym och andra tillsatser. För precis som färska livsmedel är bra för din hälsa, så är färsk hudvård bra för din hudhälsa. 

Skinome Project är grundat av hudforskaren Dr. Johanna Gillbro, som även är författare till succéboken Hudbibeln. Hennes intresse för vårt största organ, huden, ledde till skapandet av hudvårdsmärket vars produkter bygger på över tio års forskning om huden, hudhälsa och hudvård. Johanna Gillbro insåg under sin tid som forskare inom hudvårdsbranschen att om vi skulle sätta hudens bästa först så måste vi tänka om och göra hudvård på ett helt nytt sätt – hudvård utan konserveringsmedel, parfym och andra tillsatser och med ingredienser som huden verkligen mår bra av. 

hudhälsa

Mata din hud med färsk hudvård – få en bättre hudhälsa 

Ofta tillsätter man ämnen (konserveringsmedel bland annat) i hudvårdsprodukter som ska döda bakterier så att produkterna kan stå länge i ditt badrumsskåp utan att bli dåliga. Det många däremot inte vet eller tänker på, är att dessa ämnen kan påverka huden negativt och resultera i bland annat ökad känslighet, eksem och akne. 

Detta beror på att det på huden finns triljontals goda bakterier, virus och svampar som utgör det vi kallar för vår hudflora, eller vårt hudmikrobiom. Dessa mikroorganismer finns till för att skydda huden mot skadliga bakterier och har visat sig otroligt viktiga för vår hudhälsa. Det betyder att bra hudvård måste jobba med, och inte emot, hudens mikrobiom för att på så sätt kunna stärka hudens egna (geniala!) funktion. 

Så istället för att producera hudvårdsprodukter som kan stå i badrumsskåpet i en evighet utan att bli dåliga så utvecklar Skinome Project hudvård som utgår från vad huden mår bra av. 

Deras färska hudvård innehåller bara ingredienser med bevisat vetenskaplig effekt som ger huden (och hudmikrobiomet) god hudhälsa. All utveckling sker i det egna laboratoriet på Kungsholmen i Stockholm och produkterna tillverkas i små volymer och har kortare hållbarhet. Då de är färska så förvaras de i kylt lager och de ska även förvaras i kylskåp hemma hos dig – precis som dina andra färskvaror.

hudhälsa

Ge din hud en nystart i höst och mata huden med det den vill ha – för en bättre hudhälsa. Läs mer som Skinome och de spännande produkterna här!

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.