Går det att träna sig till orgasm?

Klitoris, G-punkt eller coregasm? Det finns många sätt att nå klimax, men går det att träna sig till orgasm? Det reder vi ut här med våra bästa råd hur du maxar din njutning inför höstens mörkare månader.

Går det att träna sig till orgasm?

Att man skulle kunna träna sig till orgasm är egentligen inte så konstigt. Traditionellt sex eller onani innebär ju blodtillförsel och muskelaktivering, precis som träning. Både kvinnor och män kan uppnå klimax på flera sätt. Här går vi igenom de vanligaste, samt hur du kan göra träningen ännu mer njutbar.

För kvinnor

De flesta med vagina kan få orgasm genom att stimulera klitoris, som innehåller ungefär 8000, vilket är nästan dubbelt så många som penisen. Den kvinnliga sexualiteten är dock lite mer komplex än den manliga, och kvinnan behöver ofta lite mer stimulans innan hon uppnår orgasm.

1. Klitorisorgasm

Klitorisorgasmen består oftast av kraftiga muskelsammandragningar i bäcken botten, och man kan få dessa helt utan stimulering inne i vaginan. Ofta med hjälp av sexleksak som dildo eller vibrator, men även under vanligt samlag.

2. Vaginal orgasm

Den här kan vara lite knepigare, då enkel penetrering ofta inte räcker för att komma åt den mytomspunna G-punkten. Den kan dock vara mycket tillfredsställande så ge inte upp, utan försök hitta ställningar som stimulerar slidans framvägg, och tveka inte att ta hjälp av sexleksaker.

3. Coregasm

Coregasm uppnås enklast genom träning av de nedre magmusklerna, och speciellt övningen ‘kaptensstolen’ är fantastisk både för att stärka bålen men även för att ge sexuell njutning under träningen! På gymet hittar man ofta en stol där man utför Kaptensstolen, men det går lika bra att använda en ribbstol eller liknande. Vi pratar alltså om hängande benlyft, där du lyfter benen rakt ut och uppåt, långsamt och kontrollerat. Lyft tills de är parallella med höften och sänk sen långsamt igen. För att sen uppnå själva coregasmen måste du tillåta dig själv att komma.

För män

Män går oftare i gång på mer direktstimulans av penis. Vissa upplever även att en analplugg förstärker den manliga orgasmen, och gällande män brukar det talas om dessa:

1. Ejakulation

Rent fysiskt kan penis stimuleras till utlösning utan att det följs av en orgasmkänsla.

2. Orgasm utan ejakulation

Även mannen kan kan uppleva en stark orgasm, utan att den följs av en utlösning/ejakulation.

3. Orgasm med ejakulation

Det vanligaste är ändå en kombination som leder till en stark orgastisk känsla tillsammans med utlösningen.

På sedvanligt vis, sexleksaker eller genom att träna sig till orgasm – njutning är en stor del av livet!

Fler lästips på temat:

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras